Seka Sablić
Emil Čonkić
Seka Sablić

Emil Čonkić

Seka Sablić, Foto: Emil Čonkić

Jedna od njegovih upečatljivih uloga bila je ona koju je ostvario u sitkomu „Ljubav, navika, panika“, u kome mu je partnerka naša poznata glumica Jelisaveta-Seka Sablić. Čuveni TV par, Mića i Vera, zasmejavao je gledaoce do suza, pa smo povodom dvogodišnjice smrti Nikole Simića upravo sa Sekom Sablić evocirali uspomene na njega.

 

Mada se privatno nisu družili, savršeno su funkcionisali u kadru. Seka nije mogla da izdvoji neku posebnu anegdotu u vezi sa kolegom, ali je podelila sa nama sećanja na Nikolu kao glumca, ali i kao čoveka.

Njegove  uloge se smatraju  kultnim: Nikola  Simić

Dalibor Danilović

Njegove uloge se smatraju kultnim: Nikola Simić, Foto: Dalibor Danilović

- Nikola je prvenstveno bio divan glumac. Nismo se privatno družili, ali znam da je bio vrlo uglađen građanin. Stvarno je imao sve kategorije pravog gospodina. Bio je dobar muž, dobar domaćin, slavio je slavu, dakle, bio je vrlo ozbiljan čovek. Ali sećam se da je umeo da me prozove da kaže nešto bezobrazno. Međutim, ja mu nisam ostajala dužna. Uvek sam bila veći magup od njega - ispričala nam je Seka Sablić.

Inače, mnoge uloge koje je Nikola Simić ostvario danas se smatraju kultnim. Bio je stalni član JDP-a od početka karijere. Igrao je i u najdugovečnijem komadu „Buba u uhu“, koji je imao preko 2.000 repriza. Na televiziji se proslavio ulogom Mite Pantića u „Tesnoj koži“, a pozajmljivao je glas čuvenim junacima iz crtanih filmova, kao što su Duško Dugouško i Nindža Kornjače.