Miloš Biković
E-stock
Miloš Biković

Alo/Dejan Briza

Miloš Biković, Foto: Alo/Dejan Briza

Miloš Biković radi punom parom i važi za jednog od najuspešnijih srpskih glumaca, a već se dokazao i kao producent, s obzirom na to da sa kolegom Miodragom Radonjićem ima producentsku kuću.

Ekipa "Alo!" srela ga je na premijeri novih epizoda serije "Južni vetar", čiji je glavni akter, a Biković nam je prvo odgovorio na jedno od gorućih pitanja z vezi sa njegovim novim filmom "Hotel Beograd". Naime, u tom filmu pojavljuje se i manekenka Sofija Milošević, što je mnoge iznenadilo.

Sofija Milošević

Marko Janković

Sofija Milošević, Foto: Marko Janković

- Veličina uloge zavisi od određenog glumačkog umeća i tako je otkako je glume. Male uloge se dodeljuju na osnovu fizičkih predispozicija, što nije čudno ili novo, niti time želim nekoga da uvredim. Ako neko radi na sebi, odluči da bavi se glumom i tome se posveti, vremenom može da ima sve veće uloge. Sofija je izbor reditelja i u to se nisam mešao - kaže glumac, koji se prisetio bivše devojke, supermodela Saše Lus, koja se uz njegovu pomoć takođe oprobala na filmskom platnu.

- Znate kako, postoje manekenke kao što je, recimo, Saša Lus, ona je zaista top-model i imala je glavnu ulogu kod Lika Besona, koju je odigrala fantastično. Ako manekenka može da bude glumica, nisam u tom smislu isključivo protiv. Nemam taj stav da glumom treba da se bave samo glumci i da neko ko se bavi manekenstvom ne zaslužuje da glumi - tvrdi Miloš.

Sofija Milošević

Youtube/Printscreen

Sofija Milošević, Foto: Youtube/Printscreen

Srpskog glumca devojke smatraju i te kako poželjnim, a kako kaže, fizički izgled mu nije preterano pomogao u karijeri.

- To što su govorili da sam lepuškast glumac mi je i odmoglo i pomoglo. Nije bilo olakšavajuće što su sumnjali u mene, ali mi je to što jesu i pomoglo. Uprkos svoj toj sumnji koja je postojala, učinio sam još veći korak, još veću stvar i na kraju uspeo da ubedim ljude šta sve mogu da uradim - iskren je Biković, koji kaže da se nije pokajao zbog toga što je glumu odabrao kao svoj poziv.

- Oduvek sam smatrao da je moje da se usavršavam kako bih mogao da dorastem glumi u svakom smislu te reči. Stvari koje su me nekada odvraćale od ovog poziva su oko cele ove priče, a to su stvari i komplikacije koje prate taj glumački svet i koje ponekad znaju da vas spreče da se bavite ovim poslom najbolje što umete. Za sada nisam odustao, na vašu sreću ili žalost - zaključuje glumac uz osmeh za "Alo!".