Anica Dobra
Dejan Briza/Alo!
Anica Dobra

Dejan Briza/Alo!

Foto: Dejan Briza/Alo!

- Evo nas u četvrtoj sezoni nagrađivane dramske serije. Oni koji su odrastali 80-ih godina prošlog veka, oni koji su tada stasali, kao i mlađi ljudi koji prate sve ono što je retro, po imenu serije mogu da prepoznaju i njen program. Muzika novog talasa, duh vremena estetski i mentalno, drskost mladih, vitalnost starijih, duhovitost u dramskim momentima, lakoću života i optimizam u vremenima koji mnogi od nas zovu srećnim 80-im. Ja glumim Jagodu, Beograđanku, srećno udatu u Zagrabu, koja, da kažem tako, vozi svoj život najbolje što ume. Upada u razne situacije i uvek nekako bezazleno završi na dobrom putu - kaže za jednu emisiju Anica Dobra.

Anica Dobra

Printscreen

Foto: Printscreen

- Pored scenarija i režije Gorana Kulenovića i Igora Mirkovića, moram da kažem da najveću vrednost ove serije čine moje vrhunske hrvatske kolege i moram da nabrojim samo neke od njih: Jelena Miholjević, Elizabeta Kukić, Kaja Šišmanović, Sreten Mokrović, Franjo Kuhar, Slavko Sobin, Filip Riđićki, Karlo Maloča. Oni su mi bukvalno najveća inspiracija, podrška, ali i garant dobrog raspoloženja na setu koliko god taj posao bio naporan i zahtevan - istakla je ona, te dodala:

Anica je ranije za medije rekla da je “Crno-bijeli svijet” najgledanija serija u istoriji.

- Bez ikakve politike, jednostavno taj je period bio solidan za život, u svakom slučaju za običnog čoveka bolji od ovog danas na celom YU prostoru, iako su postupci osamdesetih doveli do onog što se kasnije zbivalo i do ovog danas. Glumački, to je lep, ozbiljan posao. Igram Beograđanku koja se udala u Zagrebu i kroz koju se, između ostalog, prelamaju valeri srpskog mentaliteta.

Glumica retko prihvata uloge, ali kaže da ne žali za tim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on Jun 28, 2020 at 4:44am PDT

- Ima me na sceni, bavim se pozorištem. To je trenutno verovatno jedino mesto gde se mogu naći dobri, jaki, interesantni i karakterni ženski likovi mojih godina - naglasila je tada Anica.

Reditelj serije “Crno-bijeli svijet” Goran Kulenović je ranije rekao da mu je drago što je mogao da okupi dobru ekipu, te želi što nema više glumaca iz regiona.

- Nažalost, radi ograničenja u budžetu nismo ni imali onoliko glumaca iz regiona koliko bismo voleli da imamo, pogotovo što je uvek najbolje da lik npr. iz Beograda glumi izvorni govornik. Mislim da će vam svaki sineasta reći da je regionalna saradnja pravo bogatstvo, jer nudi i nova lica (ili već poznata lica koja naša publika dugo nije imala prilike da gleda, kao u slučaju Anice Dobre) i veći izbor, a i uvek je zanimljivo čuti neki novi dijalekt, govor, pogotovo ako za to ima opravdanja u priči - rekao je Kulenović za medije.

PROČITAJTE JOŠ: