Andrija Milošević
Rajko Ristić/Alo!
Andrija Milošević

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Glumac Andrija Milošević odavno je naučio da treba dobro da se oznoji da bi sebi obezbedio pristojne uslove za život, putovanja i da bi uživao u svemu onome što voli. To mu ne pada teško s obzirom na to da voli posao koji radi i da ga s istim žarom obavlja kao i kada je pre dve decenije počeo njime da se bavi.

PROČITAJTE JOŠ:

U filmu "Ekipa" igraš dobricu. Da li više voliš takve likove da igraš?

"Svejedno. Isti je đavo. Samo je bitno šta ćeš ti da napraviš od toga i da li će to da bude zanimljivo. Ovo je šarmantni lik koji pokušava da uzme lovu na brzinu. Klasična naša priča, ali smo napravili da to bude specifično."

Ali glumci kažu da je veći izazov kada glume negativca?

"Meni je sve izazov. Sve što mi padne šaka a da je zanimljivo ja prihvatim."

Andrija Milošević

Screenshoot RTS

Foto: Screenshoot RTS

Pošto mnogo radiš, da li uspevaš da se naspavaš?

"Jedino uveče. Ne izlazim nigde. Jedino tako mogu. Imam nekoliko lokala gde odem na sat, dva. Ali kada imate mnogo posla kao što ja imam, snimam tri serije, dva filma, knjigu, predstavu, onda retko imate vremena i da spavate."

Kada već pominješ predstavu, ovih dana je aktuelna i ona "Celo telo tu me boli". Da li te telo boli?

"Pa to je čovek koga srce boli."

A tebe da li boli srce?

"Ne. Mozak me boli, telo ne."

Andrija Milošević

printscreen

Foto: printscreen

Da li je tačno da je produkcijski posao pun stresa, da je mnogo teži nego posao glumca?

"Isto ti je sve. Jeste da su različiti poslovi. Jedan se radi iz ljubavi i tu nema stresa. Producentski je zahtevan u smislu da treba napraviti nešto što je od višeg društveno-kulturnog značaja. Pozorište možda nije profitabilno, ali je najvažnija stavka u zemlji jer tu čuvaš kulturu i jezik. U pozorištu ne postoji izdegenerisan jezik."

Danas su aktuelni jutjuberi i deca se na njih ugledaju. Šta ti misliš o tome?

"Deca prate svašta. Ne možete da im to zabranite. Mi nismo u autokratskom sistemu pa da se kaže: "Nema jutjuba, ovog, onog... Morate samo ovo". Ljudi prate sve. Jutjub postoji i sve mora da postoji. A možete vi da im ponudite nešto drugo, pa da imaju izbor. Ne pratim jutjub scenu, nemam kad, a u jednom trenutku ću videti i taj fenomen. I to možemo da obrađujemo na filmu, pozorištu. Deca tragaju za nečim što im je uzbudljivo."

Andrija Milošević

Screenshoot RTS

Foto: Screenshoot RTS

Da li danas glumci moraju da rade više poslova da bi finansijski bili zadovoljni?

"Svi moramo da radimo više projekata. Mnogo da radimo. Ne smemo da sedimo i kukamo. Kada sam radio i kada nisam, ja sam se trudio da nađem posao. Ovde može da se živi, samo je pitanje koliko ste spremni da radite. Nisam sreo čoveka u Zapadnoj Evropi koji ne radi dva posla. Sreo sam ljude u Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj koji rade dva posla. Mora svuda da se radi. Nema nijedne zemlje da se ne radi ništa a da živite top. Ako takva postoji, da odmah idem tamo da živim."

PROČITAJTE JOŠ:

Mnoge tvoje kolege se otišle da žive van Srbije. Da li bi i ti?

"Sada ne bih. Nisam o tome razmišljao. Svako ima pravo da živi gde hoće. Ne treba praviti famu oko toga. Ovde mi je dobro."

Izdao si nedavno dečju knjigu "Mačak i skakutavo jaje". Da li su deca najstroža publika?

"Imam dve, tri nagrade baš sa tom pesmom po kojoj knjiga nosi naslov. Zbog toga sam dobio satisfakciju da napišem knjigu. Deca vole knjigu koja ih podstiče na maštu, razumevanje. I da, nisu najstroži kritičari. Oni su najbolji ljudi. Zato volim da se družim s decom."

Znači, proradio ti je očinski instinkt?

"Jeste. Proradio mi je."

Andrija Milošević

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

BONUS VIDEO

KROZ KLJUČAONICU: Nikola Lakić i Coka otvorili vrata svog stana, po prvi put pokazali sina Lazara!