Aljoša Vučković
Privatna arhiva
Aljoša Vučković

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Aljoša Vučković, poznati glumac, sutradan će napuniti 73 godine, a od pre godinu dana više nije aktivan u svetu glumce.

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim - rekao je tada Aljoša Vučković, ne želeći da otkriva detalje o bolesti.

- Mislim da sam dovoljno uradio. Mogu još, ali nisam ni u godinama ni u poziciji da prihvatam bilo šta. Ne treba mi. Mislim da nije ni preskromno ni bahato to što sada tražim neki svoj mir - kazao je prošle godine.

Aljoša Vučković

Alo!/Rajko Ristić

Aljoša Vučković, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Vučković u Beogradu živi sa suprugom Editom, s kojom ima dve ćerke - Leanu i Saru. Aljošu najviše pamte po ulogama iz "Velog mista", ali i seriji "Bolji život" gde je glumio doktora Lukšića. Aljoša se priseća te serije koja se i danas reprizira.

- Eh, možemo se mi danas da pitamo šta je fenomen ili važnost "Boljeg života" ili filma "Casablanca". A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primećuje. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost. Kad podvučem crtu od perioda nastanka "Boljeg života" do danas, shvatim da sve stoji na mestu, sve stagnira. Šta reći osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo da vratimo sećanja. Retke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše o principu "hajmo da rpobamo da bude bolje’, i to bolje traje dva minuta, pa stane - rekao je Aljoša Vučković.

Aljoša Vučković je tumačio ulogu mletačkog državnika Jovana Dandola u "Nemanjićima", što je bila njegova poslednja televizijska uloga pred povlačenje.