Branislav Lečić
Alo!/ Rajko Ristić
Jugoslav Tintor, advokat

Tanjug, Zoran Žestić

Jugoslav Tintor, advokat, Foto: Tanjug, Zoran Žestić

Advokat Jugoslav Tintor koji zastupa žrtve profesora glume Miroslava Mike Aleksića, za „Alo!“ je prokomentarisao slučaj Branislava Lečića.

Kako nam je otkrio, snimak razgovora koji je napravila Danijela Štajnfeld, a u kojem se čuje kako Lečić izgovara rečenicu: „Šta ti misliš da ja svoj ku*ac mećem u nekoga koga ne poštujem, da bih ga ponižavao, potcenjivao?“, važeći je na sudu kao dokaz.

- Mislim da je predmet Mike Aleksića prekretnica na određeni način i da je veliki broj drugih devojaka koje su u nekom trenutku u prošlosti preživele traumatične događaje i tada mislile da je ispravno da ćute o tome, sada dobile ohrabrenje da prijave seksualno nasilje i otkriju identitet nasilnika - rekao je Tintor i osvrnuo se na slučaj Štajnfeldove i Lečića.

- Tužilaštvo treba da kaže šta se preuzima kao sledeći korak. Ključan dokaz je iskaz žrtve pred nadležnim organima, a oni dalje procenjuju u kojoj meri je on detaljan, logičan, životan, koliko se odnosi na period pre samog izvršenja krivičnog dela. Opis događaja i datog perioda treba da predstavlja celinu kako bi sud bio uveren u istinitost tvrdnje žrtve - kaže Tintor za „Alo!“ i dodaje:

- Pojavio se snimak njihovog razgovora koji je, pretpostavljam, ciljano objavljen kako bi potkrepio verodostojnost tvrdnje žrtve. Bitno je razgraničiti da je u ovom slučaju, kako se navodi, ona sama snimala svoj razgovor sa sagovornikom i sada to upotrebljava kao dokaz, dok je snimanje neovlašćeno onda kada to čini treće lice bez znanja onoga ko je na drugoj strani žice. Dakle, zakon ovakav dokaz priznaje, a ukoliko se identifikuje sagovornik na drugoj strani, tada će se raspravljati pitanje pod kojim okolnostima je on njoj govorio ono što se čuje - rekao je advokat Jugoslav Tintor za „Alo!“.

Pročitajte još