"Parovi"
Alo.rs

Alo.rs

 Foto: Alo.rs

Naime, osma sezona se polako bliži kraju pa uskoro kreće deveta.

Šuška se da će šaman direktno iz Brazila ući u raskošnu vilu "Parova".

Za one koji ne znaju značenje reči šaman, možete ispod pročitati objašnjenje.

Indijski šaman

Profimedia

Foto: Profimedia

U izvornom značenju šamani su ljudi koji su planeti dati da uče i vode druge ljude. Najprecizniji prevod glasi sinovi neba.

Ime im je dodeljeno zbog sposobnosti kretanja po Astralu odnosno korišćenje Astralne magije i paralelnih realnosti.

Za šamane se u savremenom društvu misli uglavnom da nisu pismeni i da žive u neistraženim prašumama, svojim domorodačkim načinom života.

Prema arheološkim podacima, šamanski rituali praktikovani su u Sibiru još u neolitu (koji je na tom području započeo oko 7.000. godine pre nove ere). Šaman je izabranik duhova, prati duše umrlih na onaj svet, ali i vraća dušu bolesnog i tako je leči. Oni su kao instrumenti, posrednici između duhova i ljudi. Sibirski šamani poznati su po svom ekstatičkom putovanju duše koju vodi zvuk bubnja u koji ritmički udaraju, obučeni u ritualni odeću koja im pomaže u komunikaciji sa duhovima i istovremeno ih štiti jer je obeležena posebnim zaštitinim simbolima.

šaman

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Po šamanskom verovanju, svako od nas ima svog jedinstvenog duha čuvara. Ako se u paralelnim realnostima sa kojima smo povezani nešto dogodi našem duhu, postajemo bolesni. Šaman iscelitelj u takvim ritualima izlečenja, stupa u kontakt sa tim duhom i vraća ga onome kome pripada, u suprotnom čovek umire. Osim isceliteljskih rituala, šamanima su veoma važni i snovi. Oni imaju veoma intenzivne snove i kroz njih dobijaju informacije kako da u ovoj realnosti postupaju. Kroz snove oni komuniciraju sa višim silama i duhovima koji ukazuju na problem i sugerišu na koje sve načine oni mogu biti rešeni. Osim duhova, paralelnih realnosti i snova, šamani leče i biljkama Amazona.

Neviđene stvari desiće se u vili "Parova".

Budite strpljivi i saznajte šta sledi!

Pročitajte još: