Vesna Rivas
printscreen
Vesna Rivas

printscreen

Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Vesna Rivas

printscreen

 

Učesnica "Parova"i ranije se, bavila nekakvim paranormalnim pojavama, s tim što se njen delokrug uglavnom odnosio na gledanje u tarot karte i astrologiju.

Izgleda da je u međuvremenu znatno napredovala i proširila svoje umeće, pa je tako u junu prošle godine otvorila agenciju koja se bavi izvođenjem astroloških i spiritističkih seansi, što je i navela kao delatnost u evidenciji Agencije za privredne registre.

Spiritizam, u narodu poznatiji kao prizivanje duhova, okultna je nauka koja se bavi uspostavljanjem komunikacije sa preminulim osobama, piše Espreso.

Kada su ranije novinari kontaktirali Rivasovu da objasni kako to izgleda kada priča sa pokojnicima, ona je bila kratka:

""Nemam vremena da vam pričam o tome. To je vrlo složena priča, a ja sam sad u gužvi i haosu. Ispran mi je mozak posle rijalitija, moram da se vratim u realan svet i komunikaciju. Nisam još počela da se bavim spiritizmom, uskoro ću, ali mi sad za sve treba vremena da se vratim u realan svet"", rekla je ona tada za medije.

Izgleda da je Rivasova sada međutim rifrešovala mozak s obzirom da se opet našla u rijalitiju "Parovi", gde svakodnevno promoviše svoje "umeće", kako sa kartama i horoskopom, tako i sa svim ostalim metodama proricanja.

""Prvo idemo da ubijemo zlo. Prvo gasimo ugalj... jao već mi je bolje malo... Ovo je najčarobniji prah koji postoji, koji ubija sve što možemo sad da vidimo ovde i bilo bi dobro da otvorimo, da napravimo promaju ovde posle gašenja uglja, ako ne, otvorena su tamo vrata..."", našla je Rivasova nekoliko žrtvi navodi Espreso, uključujući i starca Milojka pa ih okupila za sto, i krenula svoju seansu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je naravno za ovaj performans iznela i sve propratne rekvizite, a okupljeni za stolom posmatrali su je razrogačenih očiju. Sudeći po njihovim izrazima lica, bili su poprilično skoncentrisani i fokusirani na ono što je Vesna radila i pričala, pa ako oni to ovako ozbiljno shvataju, činjenica je da iza malih ekrana sedi i gomila vas koji ovo upijate kao sunđer i razmišljate o tome kako da pozove Vesnu čim izađe iz rijalitija, kako bi eventualno probudila i "vašeg pokojnika", a kojim biste onda verovatno mogli malo da proćaskate preko nje.

Elem, sve ovo je super, i verovatno zabavno za jedan rijaliti program, međutim Vesna bi možda trebalo da povede malo računa o tome šta priča, i radi u javnosti. Naime, postoji poseban član zakona, koji se odnosi upravo na ovu vrstu javnog izlaganja i obmanjivanja.

Parovi, rasprava

Printscreen

Foto: Printscreen

ŠTA KAŽE ZAKON?

Uznemiravanje građana vračanjem, proricanjem ili sličnim obmanjivanjem

Član 15

- Ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine, tumačenjem snova ili sličnim obmanjivanjem na način kojim uznemirava građane ili narušava javni red i mir - kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova. Ovo je prekrsaj, a krivični zakon predviđa zatvor.

Dakle, Vesna Rivas bi mogla vrlo brzo da se nađe na meti ovog zakona, a onda joj sudeći po svemu baš neće biti prijatno. Možda bi trebalo da razmotri sve svoje opcije, dok u nekom trenutku ne bude kasno.

Šta vi mislite o ovome? Da li podržavate Vesnu ili ne?

PROČITAJTE JOŠ:

Milijana i Milojko

Masanori Jošida/Alo!

Foto: Masanori Jošida/Alo!