Izabela Aljoska
Printscreen
Izabela Aljoski, Slađana Aljoski, mama

Printscreen

 Foto: Printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Ivan Marinković Jelena Ilić

Screenshot Facebook

Iako se ona i ne seća ovog nemilog događaja jer ga je potisnula iz sećanja pošto je bila veoma mala, njeni najbliži i te kako pamte kako im je bilo dok su je tražili.

"Izabela je bila mnogo lepo dete, bila je prava lutkica kao devojčica. Mama Slađa ju je uvek doterivala po poslednjoj modi, uvek je imala sređenu kosicu. Ma dete kao iz časopisa. Privlačila je pažnju gde god da se pojavi, svi su govorili da lepšu devojčicu nisu videli. Kako je Slađa rodom iz naselja Rušanj, a tamo su se ranijih godina održavali vašari za razne svetkovine, to je bila glavna atrakcija za sve meštane, ali i prilika da ljudi romske nacionalnosti koji su bili glavni organizatori i izlagači zarade koji dinar. Bilo ih je na stotine, iz raznih krajeva Srbije. Tako je i Slađa došla na vašar sa malom Izabelom i još nekoliko rođaka. Jednog momenta deca su se zaigrala i Bels je odjednom nestala u onoj gužvi. Niko od malih rođaka nije znao da objasni gde je ona i šta se desilo", prepričava izvor blizak Izabelinj porodici i nastavlja:

Izabela Alijoski

Printscreen

Foto: Printscreen

"Prvo su mislili da će je naći i da se samo zaigrala negde, ali nakon nekog vremena nastala je opasna panika. Detta nigde nije bilo, kao da je u zemlju propala. Svi su se digli na noge. Slađa je plakala i čupala kosu od muke. Jednog momenta je čak pala u nesvest od silne panike. Ceo Rušanj se digao na noge. Svi su tragali za Izabelom. Posle skoro dva sata Izabela je pronađena sa starijom Romkinjom i njenim mužem, negde van naselja, na auto-putu, na izlazu iz naseljenog dela. Već je bila prljava i skoro prerušena kako je niko ne bi prepoznao. Kada ih je policija odvela na saslušanje, rekli su da su je našli uplakanu i samu, te da su rešili da je uzmu i povedu sa sobom. Oboje su imali preko 60 godina i bili su priprosti, videlo se da nisu imali loše namere. Njima je to bilo normalno. Izabela je vraćena mami Slađani, koju je ta trauma koštala živaca i, kako je ona rekla, skratila joj pola života.

PROČITAJTE JOŠ: