Vesna Rivas
J.I./Alo!
Vesna Rivas

J.I./Alo!

Foto: J.I./Alo!

Sinoć je u našoj državi proglašena vanredna situacija, kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa. Zbog ovoga su otkazani svi javni skupovi,nastupi okupljanja i zatvorene sve mnoge ustanove uključujući škole i vrtiće. Mnoge javne ličnosti su se oglasile povodom ovoga kako bi uputili javni apel građanima, kako da se ponašaju u ovom veoma izazovnom periodu za naše društvo. 

Zbog ovoga smo kontaktirali i poznatu pevačicu, rijaliti učesnicu i tarot tumača Vesnu Rivas, koja je ekskluzivno za portal Alo.rs govorila o tome šta nas očekuje ove godine. 

- Ovo je veoma stroga godina četvrorke u kojoj sam i očekivala brojne izazove i situacije kao što je ova. Korona je mnoge ljude zatekla nespremne, a ono što  bih im ja poručila je da ne strepe, jer se u svakom zlu može pronaći nešto dobro - rekla je Vesna i dodala:

- Ovo je vreme jednog velikog, odnosno globalnog rijaliti programa u kojem svi učestvujemo. Šta je bitno u rijaliti programu? Biti svoj. Dakle, pošto je već proglašeno vanredno stanje, znači da je došlo pravo vreme da se vratimo sebi, porodičnom životu i da povratimo mir. Ostanite u svojim kućama i tamo pronađite ono što ste do sada tražili van nje. Veoma je bitno, da napravite generalno spremanje životnog prostora, očistite ga i učinite ga što prijatnijim za svoje najmilije. Takođe je veoma bitno da se u ovom periodu vratite porodicama, ponovnoj izgradnji i unapređenju porodičnih odnosa. Pravo je vreme za to i ja ne sumnjam da će nam ovaj period izazova doneti i velike preokrete u odnosima, poboljšanje veza i da ćemo iz njega izaći kao pobednici - rekla je Vesna. 

Vesna Rivas

Dejan Briza/Alo!

 Foto: Dejan Briza/Alo!

Na društvenim mrežama smo pronašli dosta šaljivih komentara o tome kako će koronavirus doprineti porastu nataliteta.

- To nije slučajno rečeno, jer godina četvorke, a to je podsećamo ova godina, veoma je plodna, ona će doneti porast nataliteta i pripremiti nas za narednu godinu petice jer će u njoj tek biti pomaka po ovom pitanju - rekla je Vesna i upozorila ljude da pažljivo upravljaju svojim finansijama. 

- Savetujem ljude da čuvaju novac, nemojte ga ulagati u nekretnine, sada nije vreme za to. Čuvajte svoje finansije, jer nije pravo vreme da se rasipaju, a to će se promeniti tek od sredine novembra - kaže Vesna, a onda nam je otkila koliko dugo će trajati period epidemije. 

Vesna Rivas

printscreen

Foto: printscreen

 - Naredna dva meseca će biti kritična, dakle april i maj. Nakon toga će uslediti neki novi izazovi za nas, ali o tome kada dođe vreme. Sada je bitno da svi usporimo i shvatimo da nije rešenje u gomilanju stvari, dakle, još jednom savetujem, očistite domove, dozvolite sebi da slobodno dišete u svom domu i okrenite se porodicama, to je sve što sada možemo i moramo da uradimo - savetuje Vesna. 

 

Komentari (5)

Vuk

16.03.2020 15:13

Seks treba zabraniti dok traje koronavirus jer bi moglo zaraziti bebe!

Melanija

16.03.2020 16:50

@Vuk - Pouzdano znam da žene zaražene hepatitisom c rađaju zdravu decu. Isto je i sa Koronom, uostalom, deca začeta sada će se roditi tek u decembru i početkom sledeće godine. Nego Vesna šta bi sa svadbom sina ti htede u vreme posta da praviš svadbu ovako najranije krajem juna.

Hey

16.03.2020 19:10

@Vuk - Al samo u domaćoj radinosti,onaj na poslu i u komšiluku treba intenzivirati,kažu provereno leči Koronu.

mila

16.03.2020 21:02

vestica ziva

n.n

17.03.2020 00:36

zeno nisi vise ineresantna