Sveće
Alo!
Sveće

Alo!

Sveće, Foto: Alo!

Čedomir je bio doajen vranjskog humora i još jedan član čuvene humorističko-glumačke trupe "Pobratimi".

Rođen je 1950. godine u Krševici nadomak Vranja. Nadimak koji će nositi do kraja života dobio je ubrzo nakon što se zaposlio u Okružnom zatvoru u Vranju gde je proveo ceo radni vek.

Sa glumcima i humoristima Perom Stojanovićem Tumanom, Čedom Stošićem Motkom, Draganom Cvetkovićem Zubetom, Stojadinom Popovićem Cukom, Dragoslovom Popovićem zv. Bucko Gušlja i drugima činio poznatu trupu "Pobratimi" koja je pobeđivala na brojnim takmičenjima u humoru diljem bivše Jugoslavije.

Čedomir Krstić

Printscreen/Youtube

Čedomir Krstić, Foto: Printscreen/Youtube

Bio je jedan od čuvenih "pobratima" u humorističkoj emisiji "Nedeljni smehotres", koja se emitovala na talasima Radio Vranja. Čedomir Krstić Apsandžija bio je osnivač "Škembijade" u Krševici, takmičarske manifestacije u spremanju specijaliteta od škembića.

Na ovom i sličnim takmičenjima pojavljivao se neretko u ulozi predsednika žirija, kao vrsni poznavalac kulinarstva ovog kraja. Bio je jedan od poslednjih vranjskih boema starog kova.

Iza sebe je ostavio suprugu, dve ćerke i dvoje unučadi. Čedomir Krstić biće sahranjen u petak u 13 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.

PROČITAJTE JOŠ: