Vanesa Redgrejev
Foto: Profimedia/Profimedia

Jedna od najboljih glumica današnjice Vanesa Redgrejv ima životnu priču dostojnu trilera, a detalj vezan za čoveka koga je ludo volela, a zatekla ga u krevetu s rođenim ocem, još je i najmanje strašan.

Reč je o producentu i režiseru Toniju Ričardsonu, koji se zaljubio u nju dok ju je gledao u predstavi "Kako vam drago". Kad ju je video u restoranu s tadašnjim dečkom, kritičarem Bernardom Levinom, poslao joj je poruku po konobaru. Vanesa nije ponela naočare i zamolila je Levina da joj je pročita, a tekst se završavao rečima: "I poruči gospodinu Levinu da se j...e !“

Istog trenutka Vanesa je ostavila Levina i počela strasnu aferu s Ričardsonom, koja je bila toliko intenzivna da ih je stanodavac tužio zbog polomljenog nameštaja. Prijatelji poznatog para su posvedočili da oni imaju “nezasite životinjske apetite jedno prema drugom”.

Venčali su se 1962. godine uprkos savetima prijatelja da to ne čini jer je Ričardson bio biseksualac. Njegovi prijatelji su se šalili da se oženio 180 centimetara visokom Vanesom samo zato što mu je odgovarala njena odeća. Čak je i Vanesina majka Rejčel otvoreno sumnjala da Toni ima sklonost prema muškarcima, poučena iskustvom sa svojim mužem i Vanesinim ocem, slavnim glumcem Majklom Redgrejvom. I on je, takođe, bio biseksualac i imao je afere sa muškarcima i ženama.

Nakon udaje za Ričardsona, imala je nekoliko većih uloga u televizijskim filmovima i serijama, smešila joj se blistava karijera, dok se on osećao loše - četiri puta mu je za dlaku promakao Oskar za kog je bio nominovan. Utehu je pronalazio u noćnim izlascima, Vanesu, koja samo što je rodila ćerku Natašu, potpuno je zapostavio. 

Vanesa Redgrejev

Profimedia

 

Počeo je romansu s glumicom Žanom Moro, otputovao je sa njom u Rim, a Vanesa je otišla u Rusiju u nameri da razmisli o svemu i okonča brak. Ipak, odlučila je da Toniju i sebi da još jednu šansu i nenajavljeno je došla kući. A onda je ugledala nešto nezamislivo - njen muž i otac su ležali goli jedan preko drugog u njenom i Tonijevom bračnom krevetu. Užasnutu glumicu otac je dočekao rečima: „Draga, ti ga voliš, ja ga volim. Ne vidim u čemu je problem".

Razveli su se, ali su ostali u prijateljskim odnosima, a kako je oskarovka sama rekla, iz te neobične ljubavne priče sa Tonijem Ričardsonom izašla je kao mnogo jača osoba koja se kasnije tokom svog života susrela sa mnogim preprekama, kao što su smrt ćerke Nataše u nesreći na skijanju 2009. godine i smrti brata Korina i sestre Lin. Oboje su umrli od raka, u razmaku od 14 meseci.

Vanesa Redgrejev

Profimedia

 

Od 2006. godine Vanesa Redgrejev (87) srećno je udata za italijanskog glumca Franka Nera (82), s kojim ima sina Karla Gabrijela Nera.

„Praktično sam na samom kraju života, pa je dobro što mi je još uvek stalo i što se nisam zavalila u fotelju gde će me stare patnje savladati - rekla je za britanske medije nedavno Vanesa.

Vanesa je rođena u Londonu. Roditelji su joj bili glumci i imali plemićke titule. Iako sa pedigreom, Vanesa je u mladosti postala vatrena marksistkinja. Kad je danas pitaju o tom periodu, ona kaže da se uvek borila za ljudska prava, a ne za političku karijeru.

U Vanesinom životu bilo je mnogo gorkih trenutaka, ali jedna godina joj je donela tri strašna udarca. Ćerka Nataša umrla je u 45. godini od posledica pada na skijanju, a u kratkom razmaku od raka su joj umrli sestra Lin (glumica sa dva Zlatna globusa) i brat Korin, s kojim je bila posebno bliska i s kojim je u mladosti delila levičarske ideje (čak su zajedno osnovali radničku partiju, ali su na izborima osvojili svega nekoliko stotina glasova).

A onda je 2015. Vanesa doživela veoma jak infarkt. Ćerki je u bolnici rekla da nema snage da se dalje bori. Džoeli joj je tada odgovorila da je sasvim u redu ako želi da odustane. I Vanesa se umirila.

Lekari i neka viša sila su je spasli. Marksistkinja i viša sila? Ali Vanesa kaže da se to ne isključuje, da ona ponekad ide u crkvu, pa objašnjava: „Ako niste u stanju da prihvatite kontradikcije, ne možete da živite.”

Vanesa Redgrejv na protestu britanskih lekara, evo šta je uradila slavna glumica

Vanesa Redgrejv (79) obratila se demonstrantima kojima je odala priznaje rekavši da su joj zaposleni u britanskoj javnoj zdravstvenoj službi spasili život. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading