Metju Peri smrt
Foto: Alo/Profimedia

Zvezda "Prijatelja" Metju Peri nađen je mrtav 28. oktobra prošle godine u svojoj hidromasažnoj kadi, a sada je i zvanično otvorena istraga o njegovoj smrti. 

Metju je, i to su preliminarni detalji obdukcije pokazali, primio anestetik ketamin, za koji se smatralo da je doprineo njegovoj smrti. Sada je TMZ objavio, pozivajući se na neidentifikovane izvore, da policija i DEA mesecima tragaju za izvorom droge, koja je isporučena 54-godišnjem Periju. Prema TMZ-u, istražitelji su kontaktirali ljude u Holivudu za koje se zna da su koristili keatmin i koji su mogli da daju podatke o poreklu te droge.

Spisak je bio poduži, ali je, prema istom izvoru, sveden na tri imena. Reč je o ljudima koji su, prema izjavama svedoka, bili sa Metjuom poslednjih meseci, među njima je i jedna žena, čiji identitet se, za sada, čuva u tajnosti. 

Metju Peri

Foto: Printscreen/instagram/mattyperry4

 

Policijska uprava Los Anđelesa potvrdila je novinskoj agenciji PA da sarađuje sa Upravom za borbu protiv droga (DEA) na „otvorenoj istrazi“ o okolnostima Perijeve smrti, za koju je lekar zaključio da je posledica dejstva ketamina.

Kapetan policije Los Anđelesa Skot Vilijams, načelnik Odeljenja za pljačke i ubistva, koje istražuje Perijevu smrt, saopštio je da policijska uprava radi sa Agencijom za borbu protiv droge i američkom poštanskom inspekcijskom službom na istrazi zašto je 54-godišnja zvezda imala toliko ketamina u svom organizmu u trenutku smrti.

Peri je pronađen bez znakova života u hidromasažnoj kadi u svom domu u Los Anđelesu. Obdukcija objavljena u decembru, pokazala je da je količina ketamina u Perijevoj krvi bila u količini kakva se koristi za opštu anesteziju tokom operacije. Lek se ponekad koristi za lečenje depresije.

Medicinsko odeljenje okruga Los Anđeles saopštilo je u izveštaju o obdukciji da se Peri, "udavio u toploj vodi u svojoj hidromasažnoj kadi, da je imao srčano oboljenje nastalo usled buprenorfina”. Buprenorfin se opisuje kao „lek sličan opioidima koji se koristi u lečenju zavisnosti od opijata, kao i akutnog i hroničnog bola”.

Pritom, ljudi bliski glumcu, rekli su istražiteljima da je glumac desetak dana pre smrti bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina, eksperimentalnom tretmanu, koji se koristi za lečenje depresije i anksioznosti. Ali, medicinski islednik je rekao da taj poslednji tretman ne "opravdava" nivoe ketamina u Perijevoj krvi, jer se lek metaboliše za nekoliko sati.

Peri je bio među najvećim televizijskim zvezdama svoje generacije zahvaljujući ulozi Čendlera Binga. Zajedno sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lizom Kudrou, Metom LeBlanom i Dejvidom Švimerom tokom 10 sezona od 1994. do 2004. igrao je u NBC-jevom megahitu "Prijatelji".

Jeziva scena koja je prethodila smrti Metjua Perija

Nakon vesti o njegovoj smrti, na društvenim mrežama se proširila jedna scena iz pete epizode sedme sezone "Prijatelja", koja je prvi put prikazana 2000. godine. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading