Kejt Midlton
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Princeza i buduća kraljica, Kejt Midlton, juče se prvi put obratila svetu i saopštila potresne vesti, da boluje od raka, a potom istakla da je u dogovoru sa medicinskim timom, krenula u invazivnu metodu lečenja istog uz pomoć hemoterapija.

Kejt Midlton

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Dr. Nikola Milojević, koji je 2009. godine upoznao princezu od Velsa na londonskoj klinici, progovorio je o svemu što zna o kraljevskoj porodici.

Ona je baš divna i jednostavna osoba. Bila je privilegija upoznati je, a videli ste da je predodređena za velike stvari - započeo je on, pa nastavio:

- Došla je na neke neslužbene konzultacije. Bilo je to neformalno druženje. Bila je prijateljica glavne sestre i došla je kod nas u bolnicu. Povukli smo se i malo pričali, nije imala problema, ali dao sam joj savet kako da očuva kožu. Sećam se kako je bila jako jednostavna, iako se već znalo da je u vezi s Villijamom, nisam siguran, možda su tada čak već bili i vereni. Jako draga osoba, želela je da se vrati metroom, podzemnim javnim prevozom, kad je završila sa pregledom, mi smo insistirali na taksiju, ipak je već bila poznata, znalo se da je postala deo kraljevske porodice - ispričao je Milojević i istakao da je spreman da pomogne Kejt u lečenju.

- Bio sam na specijalizaciji hirurgije, abdomena. Ima situacija kad vidiš kakav je tumor, znaš da nema pomoći. Mislim da ovde nije takav slučaj i smatram da je dobro da nisu otkrili kakav je karcinom, ali, kažem, prema ovome što je objavljeno, mislim da ne bi trebalo da se bojimo i da će sve biti u redu. Vidim da je mršavija, ali mislim da je tu sve u redu. Verujem da neće dugo bolovati, ove hemoterapije su tu za svaki slučaj. Ponavljam, jednog dana će biti divna kraljica, a sada će svojim humanitarnim radom pomoći u borbi protiv raka - rekao je i dodao:

kejt-midlton

Foto: Shutterstock

 

- Princeza Kejt je omiljena, a zbog princeze Dajane će imati privatnost kakvu zaslužuje. I ona i Vilijam su dragi ljudi, zapravo, to je pravo lice kraljevske porodice. Cela nacija je sada malo uzdrmana, prvo se saznalo da od karcinoma bolje kralj Čalrs III., a sada i princeza. Nije im lako, ali će sada imati poštovanje i podršku - rekao je dr. Milojević.

Takođe, oglasio se i stručnjak za protokol, Zdeslav Perković, koji je komentirao cijelu situaciju o princezi.

- Sve teorije zavere o princezi Kejt su poništene ovom iskrenom, emotivnom i nadahnutom izjavom. Za ovu izjavu izabrano je tačno određeno mesto u njenom domu. Kako njena deca sada imaju školske praznike, sada idu u Sandringham gde će cela porodica biti na okupu. Oni su čekali da deca odu na praznike kako bi majka mogla da im saopšti ovu vest i približi im što to znači njena bolest - započeo je Perković i dodao:

Kejt Midlton

Foto: Profimedia

 

- U ovim teškim trenucima je ona hela dati jednu simboliku, poveznicu na sve one koji boluju od raka. Ona je vidno mršavija, bleda je, međutim, pokazala je emotivnost, hrabrost i ponos. I sam kralj Čarls je rekao da je ponosan na nju i na njenu hrabrost - objasnio je stručnjak pa otkrio kakav je sada protokol.

- Princ Vilijam će sada uzeti pauzu do 17. aprla kada će se posvetiti supruzi i deci. Kako sada stoji u najavama, izgleda da neće toliko uticati u kraljevskim dužnostima. Pretpostavljam da će to ponovno preuzeti kraljica Kamila, najmlađi kraljev brat, princ Edvard i njegova supruga. U ovom slučaju sigurno neće biti princa Vilijama, princeze Kejt i njihove dece. Oni će se držati zajedno u ovim teškim trenucima - zaključio je.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading