Kejt Midlton
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Nakon operacije abdomena Kejt Midlton i skandala oko montirane fotografije, saznalo se da je osoblje klinike u kojoj se princeza oporavljala nakon zahvatam pokušalo da pristupi informacijama iz njene medicinske dokumentacije. 

Privatna bolnica u Londonu koja je u centru skandala zbog navodnih pokušaja pristupa zdravstvenoj dokumentaciji Kejt Midlton nije prijavila taj slučaj nadležnim organima, duže od sedam dana nakon što je princeza od Velsa otpuštena sa lečenja, piše Daily mail.

Kancelarija povernika za informisanje (ICO) istražuje incident, a u izveštajima se tvrdi da će deo istrage ispitati da li je došlo do kašnjenja na klinici, usred tvrdnji da je trebalo duže od nedelju dana da se preda izveštaj o navodnom kršenju pravila u slučaju Kejt Midlton.

Kejt Midlton

Foto: Profimedia

 

Službena pravila nalažu da se svaka povreda ličnih podataka mora prijaviti u roku od 72 sata od saznaja o tome, dok pravila o zaštiti podataka znače da bi privatna bolnica mogla da bude kažnjena novčanom kaznom do 17 miliona funti ako se utvrdi da je počinila prekršaj, tvrdi stručnjak, a piše Daily mail.

Podsetimo, tri člana osoblja londonske klinike pod istragom su zbog tvrdnji o navodnoj povredi privatnosti odnosno pokuašaja uvida u podatke, a pretpostavlja se da su oni suspendovani i da će snositi profesionalne sankcije ako se dokaže da su pristupili privatnim medicinskim podacima o Kejt Midlton, navodi britanski list. Taj navodni pokušaj desio se nakon što je buduća kraljica primljena na planiranu abdominalnu operaciju 16. janara. kući je otišla dve nedelje kasnije.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading