kejt-midlton
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nadležni organi u Velikoj Britaniji, tačnije policija, dobili su nalog da razmotre tvrnje po kojima su zaposleni na privatnoj klinici, u kojoj je operisana Kejt Midlton, pokušali da pristupe poverljivoj dokumentaciji u vezi sa njenim zahvatom.

Informacije je potvrdila i tamošnja ministarka zdravlja, a zahtev je usledio nakon informacija objavljenih u britanskim medijima.

kejt midlton

 

 

- Osim u slučaju kada brinete o određenom pacijentu ili ako vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smeli da imate pristup njegovom zdravstvenom kartonu - rekla je ona za radio LBC, ističući kako je od policije zatražila da istraži taj slučaj. 

U saopštenju londonske policije stoji da "trenutno nije upoznata sa takvim podacima".

Odeljenje britanskog poverenika za informisanje (ICO) ispituje tvrdnje, a takođe i nadziru proveru propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

kejt midlton

Foto: Profimedia

 

- Možemo da potvrdimo da smo primili izveštaj o kršenju i procenjujemo dobijene informacije - rekao je portparol, a potom su se oglasili i sa klinike.

- Čvrsto verujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u pogledu svojih medicinskih podataka - rekli su sa klinike.

Portparol Kensingtonske palate odbio je da potvrdi ili da demantuje informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading