Kejt Midlton
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Fotografija Kejt Midlton pokrenula je jedan od najvećih skandala u novijoj istoriji britanske dinastije. 

Ono što se sumnjalo nakon objave slike, potvrdila je princeza od Velsa saopštenjem, gde je navela da je ona uređivala sliku pa se zbog toga izvinila. Sporna fotografija objavljena je prošle subote, za Dan majki. Instagram je taj prizor ovako okarakterisao.

Na Instagramu je pored te slike Kejt Midlton dodato upozorenje: "Izmenjeno". Poruka ispod profila princa i princeze od Velsa glasi: "Izmenjena fotografija/videozapis. Istu izmenjenu fotografiju pregledali su oni koji nezavisno proveravaju činjenice, u drugoj objavi".


Klik na strelicu vodi do te druge objave: "Istu izmenjenu fotografiju pregledali su u drugoj objavi osobe koje proveravaju činjenice. Mogu da postoje male razlike. Nezavisne osobe koje proveravaju činjenice kažu da je fotografija ili slika uređena na način da bi dovela ljude u zabludu, ali ne zato što je to prikazano van konteksta", piše People. Platforma navodi alat za proveru činjenica kao EFE Verifica.

Promene na Instagramu napravljene su tri dana nakon što je Kejt Midlton na X mreži uputila zvanično izvinjenje i objašnjenje. Pisalo je da na slici ima 16 grešaka, Sky News je naveo da je fotografija dva puta obrađena u fotošopu.

Slika koju su povukle vodeće svetske agencije jeste prva zvanična fotografija Kejt nakon operacije 16. januara. Ipak, zbog svih ovih detalja, prizor se sasvim drugačije tumači.

Blic žena 

BONUS VIDEO: 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading