tipi hedren
Foto: Shutterstock/Tipi Hedren

Slavna glumica Tipi Hedren, inače majka ništa manje slavne Melani Grifit i baka aktuelne zvezde Dakote Džonson, u januaru je proslavila 94. rođendan.

Tim povodom junakinju kultnog Hičkokovog filma „Ptice“ poželeo je da intervjuiše čuveni španski novinar Gustavo Eguskviza, ali njen agent mu je saopštio tužne vesti o njenom zdravstvenom stanju.

tipi hedren

Tipi Hedren

 

On ih je obelodanio za britanski „Dejli mejl“:

- Tipi ima demenciju i ne samo da se ne može setiti svoje karijere, već ne prepoznaje članove porodice. Upravo je napunila 94 godina i, nažalost, vreme je učinilo svoje - saopštio je poražavajuće vesti Eguskviza.

Iako je triler „Ptice“ snimljen daleke 1963. godine i glumica koja je za tu ulogu nagrađena Zlatnim globusom, više nije ponovila takav uspeh, ipak još uvek niko nije uspeo da je nadmaši. Bar ne kad je reč o njenom privatnom životu.

Tipi je toliko volela divlje životinje da je u svom domu na Beverli Hilsu kao kućnog ljubimca gajila lava od 189 kilograma.

Nazvala ga je Nil, bio je ravnopravni član porodice. Neke od fotografija na kojima se slikala sa Nilom, objavljene su u magazinu „Lajf“ i zgranule su javnost.

tipi hedren

Tipi Hedren

 

U međuvremenu je kući dovlačila i ostale zverke, a javnost je ponovo šokirala 1981. godine, prilikom snimanja avanturističkog filma „Roar“.

tipi hedren

Tipi Hedren

 

Ostvarenje je proglašeno najopasnijim ikada, Tipi je glumila glavnu ulogu, u njemu se pojavila i Melani, tada tinejdžerka, a „partneri“ su im bili 150 smrtonosnih lavova, tigrova, jaguara, leoparda, pantera i geparda iz njihove lične kolekcije kućnih ljubimaca.

Nijedna životinja nije pretrpela štetu tokom snimanja filma. Ali zato 70 članova glumačke i snimateljske ekipe jeste“,, navedeno je u uvodnoj špici, a Tipi je godinama kasnije u svojim memoarima napisala:

tipi hedren

Tipi Hedren

 

Ko je uopšte mislio da ćemo rizikovati sve te živote: ekipe, životinja, naše dece za ono što nije ništa drugo do veoma, veoma skupi kućni film“.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading