derik
Foto: Privatna arhiva/Preentscreen

Muzičar Derik Mekintajr, basista kultnog benda "Jamiroquai" poginuo je u saobraćajnoj nesreći, saopštila je njegova porodica.

Derik je u teškoj nesreći stradao u 66. godini, prenosi Daily Mail.

- Naš tata, Derik Mekintajr, bio je ponosan tata, suprug, brat, sin, ujak, deda i prijatelj. Imao je strast prema muzici, svirao je bas gitaru veći deo svog života i oplemenjivao pesme svojom gruvi basom Džamirokvaj, Roija Ajersa, Beverli Najt i mnoge druge. Tata je bio veliki čovek koji je uticao na mnoge koji su došli u kontakt s njim, nadahnjujući ih i ohrabrujući kad god je mogao. Nijedna količina reči ne može da sažme koliko je naš tata bio poseban za sve nas – ne samo kad su u pitanju naši pojedinačni odnosi, već i u celini. Zauvek će nam nedostajati njegova ljubav, humor i prisutnost i nastavićemo da širimo njegovu svetlost. Do ponovnog susreta - stoji u saopštenju porodice.

Policija Hertfordšira potvrdila je njegovu smrt i rekla da traži više informacija. "Derik Mekintajr, star 66 godina, koji je živeo u Vatfordu, učestvovao je u sudaru 2. februara ujutru i nažalost preminuo na mestu nesreće. Naši službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih okolnosti ovog događaja, te i dalje molimo za informacije. Ako ste se vozili u tom području i videli šta se dogodilo ili imate bilo kakav snimak kamere koja bi mogla da pomogne našoj istrazi, kontaktirajte nas", poručili su iz policije.

Derik se poznatom bendu pridružio 1994. i počeo da radi na njihovom drugom albumu "The Return of the Space Cowboy", koji je dosegao drugo mesto na lestvicama, prenosi Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading