Alek BOldvin
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tačno godinu dana od dana kada je Alek Boldvin prvi put optužen za ubistvo iz nehotice u kobnoj pucnjavi na setu snimanja filma "Rust", glumac je ponovo optužen.

Velika porota Novog Meksika podigla je optužnicu rano u petak, prema specijalnim tužiocima u tom slučaju. Baldwin, koji stoji pri svojoj izjavi da nije povukao okidač na pištolju iz 1880-ih koji je ubio Hačinsonovu, mogao bi se suočiti sa do 18 mjeseci iza rešetaka ako bude proglašen krivim.

Dvosudska optužnica tereti Boldvina za ubistvo iz nehata, manju optužbu i ubistvo iz nehata (bez dužnog opreza ili opreza).

- Gorenavedeni optuženi je prouzročio smrt Halyne Hutchins djelom počinjenim uz potpuno zanemarivanje ili ravnodušnost prema sigurnosti drugih, a delo je bilo takvo da bi običan čovjek mogao predvideti da bi smrt mogla nastupiti pod datim okolnostima - navodi se u optužnici.

- Radujemo se našem danu na sudu - rekli su za "Deadline" njegovi advokati, nakon što je optužnica objavljena.

Specijalni tužioci Kerri Morrisey i Jason Lewis nisu odgovorili na zahtev za komentare o najnovijem zaokretu u slučaju Rust.

Pre Aleka, samo se Gutierez-Reed suočio sa optužbama u ovom slučaju. Verovatno slično kao i Baldwin sada nakon što je ponovo optužen, Reed se suočava sa maksimalno 18 meseci iza rešetaka i oko 5.000 dolara kazne ako ga porota proglasi krivim po trenutnim optužbama. Gledajući optužbe za ubistvo iz nehata i optužbe za neovlašćeno ubijanje, Reed se izjasnio da nije kriv, kao i Baldwin kada je prvi put optužen. Njegov slučaj bi trebao krenuti na suđenje u februaru.

Pomoćnik direktora Dave Halls sklopio je sporazum o priznanju krivice i dobio šest mjeseci uslovne kazne bez nadzora.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading