Metju Peri
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Metju Peri, zvezda "Prijatelja", primio je infuziju ketamina 10 dana pre nego što je preminuo 28. oktobra.

Medicinski istražitelj Rafi Djabourian izvestio je da ketamin u telu ostaje oko tri-četiri sata, te da terapija nije direktno mogla uzrokovati smrt. Glumcu je nivo ketamina u perifernoj krvi iznosio 3540 ng/ml, a u centralnoj 3271 ng/ml, dok je za pacijenta pod opštom anestezijom u bolnici nivo ketamina u krvi od 1000 do 6000 ng/ml, navodi Daily Mail.

- Verovatno je pao u nesvest i utopio se. Bolest koronarne arterije doprinosi zbog pogoršanja učinaka miokarda na srce izazvanih ketaminom. Učinci buprenorfina navedeni su kao doprinosi, iako nisu na toksičnim nivoima, zbog aditivnih respiratornih učinaka kada su prisutni s visokim nivoima ketamina - objasnio je medicinski istražitelj.

Glumac je nađen mrtav u džakuziju u svom domu u Los Anđelesu, a u telu nije imao ni alkohol, niti kokain, heroin, metamfetamin ili fentanil. Patolog je izvestio da nije imao istoriju emfizema, dijabetesa i upotrebe droge, te da je navodno bio čist 19 meseci.

Prilikom dolaska u njegov dom, inspektori nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lekove na recept koji su bili propisno označeni i čuvani u bočicama.

Ketamin se može prepisati kao medicinski tretman, ali za sada nije poznato da li je on jedan od onih propisanih lekova koji su pronađeni u njegovom domu.

Medicinski inspektor pronašao je dokaze o njegovoj dugogodišnjoj zloupotrebi alkohola i droga, Metju Peri patio je od preteče ciroze jetre, kao i oštećenja bubrega koje je uzrokovano dugotrajnim, loše kontrolisanim, visokim krvnim pritiskom i dugotrajnim konzumiranjem droga.

Autopsija je otkrila hronično oštećenje gušterače, za šta se takođe sumnja da su uzrok opijati.

Metju Peri se dugi niz godina borio protiv ovisnosti o alkoholu i drogama.

U svojim memoarima "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" priznao je da je dao čak 9.000.000 dolara pokušavajući da se otrezni, te da je bio na 6.000 sastanaka, 15 puta na rehabilitaciji i 65 puta na detoksikaciji, piše 24sata.hr.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading