glumac
Foto: Privatna arhiva/Foto: Youtube/Printscreen

Proslavljeni glumac Andre Brauer preminuo je u ponedeljak, 11. decembra ove godine, a sada je otkriven uzroz smrti.

Naime, Andre je u 61. godini preminuo nakon višemesečne borbe sa rakom pluća, što je potvrdio njegov predstavnik za medije.

Kako prenosi "The New York Times", Braueru je dijagnostikovan rak pluća nekoliko meseci pre smrti.

Publika će Brauera najviše pamtiti po ulozi detektiva Franka Pembltona, koga je tumačio u seriji "Ubistva: Život na ulici" u čak 100 epizoda - od 1993. do 1998. godine. Ova uloga donela mu je prvu Emi nagradau u karijeri 1998. godine, u kategoriji glavnog glumca u dramskoj seriji. 

U svojoj karijeri, Brauer je bio nominovan za ukupno 11 Emija, uključujući i druge projekte kao što su "Men of a Certain Age", "Gideon's Crossing" i "The Tuskegee Airmen".

Takođe, bio je prepoznatljiv po ulozi kapetana Rejmonda Holta u seriji "Brooklyn Nine-Nine". Proslavljeni glumac rođen je u Čikagu, Brauer je bio najmlađe od četvoro dece. Diplomirao je na Stenfordu, a glumu je učio na Džulijardu. Iako je postigao značajan uspeh u karijeri, glumac je isticao da mu je porodica bila prioritet. Iza sebe je ostavio suprugu Ejmi Brabson, takođe glumicu, i troje dece. Njegov kolega iz serije "Brooklyn Nine-Nine", Teri Kruz, odao je počast Braueru putem objave na Instagramu, ističući nezamenjiv talenat i 8 godina zajedničkog rada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading