Majkl
Foto: Privatna arhiva/Foto: Youtube/Printscreen

Planetarno popularni Majkl Džekson jedan je od najnagrađivanijih pevača svih vremena i jedan od najuticajnijih umetnika u muzičkoj industriji. Čak je 23 puta srušio Ginisov rekord, a prodao je više od 850 miliona primeraka albuma.

Karijeru je započeo vrlo rano kao član grupe 'The Jackson 5' zajedno sa svojom braćom, no, planetarnu slavu stekao je u solo karijeri.

Vest o smrti jednog od najpoznatijih muzičara 20. veka šokirala je svet, a detalji vezani za njegov život i dalje intrigiraju javnost. Sada je objavljeno kako Majkl Džekson u trenutku smrti nije imao nos.

Iako je on sam tvrdio kako je u životu imao tek dve operacije nosa, stručnjaci su tvrdili da je, s obzirom na izgled, na njemu urađeno čak 20 zahvata, i to zbog kompleksa koje mu je otac stvorio još dok je bio dete.

Majklov otac je navodno bio izuzetno nasilan prema svojoj deci, a kruže glasine i da ih je tukao štapom ako bi tokom proba pogrešili notu ili plesni korak.

Pokretač američke muzičke dinastije koji je otkrivanjem muzičkog talenta kod petorice svojih sinova oformio grupu 'Jackson 5', spolja je izgledao kao da ima savršen život, ali Džo navodno nikome od svoje dece nije dozvoljavao da se bave društvenim aktivnostima mimo porodice. Deca nisu smela da imaju prijatelje, pa je to uticalo i na Majklovo samopouzdanje i onemogućilo mu normalno odrastanje.

Kako je Majkl odrastao, očevo zlostavljanje navodno je prešlo iz fizičkog u verbalno, a otac Džo upravo je u Majklovom nosu video priliku da konstantno ponižava svog sina. Nazivao ga je 'veliki nos', što je kod Džeksona razvilo komplekse, zbog čega je s vremenom postao opsednut estetskim zahvatima.

Kad je Majkl umro 2009. godine, javnost je bila šokirana. Kontroverznog umetnika čiji je život bio obeležen skandalima i optužbama za pedofiliju, dokrajčio je srčani udar uzrokovan prevelikom dozom opijata. Dve godine nakon njegove smrti, saznalo se da mu je njegov lični doktor Konrad Murej dao preveliku dozu Propofola što je prouzrokovalo srčani zastoj i smrt.

Murej je uhapšen 2011. godine, a nakon odsluženja kazne detektivi koji su radili na slučaju otkrili su jezive detalje iz sobe u kojoj je Majkl umro. Svuda su bili nalepljeni papirići s kratkim sloganima, na krevetu je bio kompjuter, dečija lutkica i fotografije beba. Lek za koji se smatra da je ubio kralja popa pronađen je u lekarevoj torbi.

Obdukcija je trajala pet sati, a ljudi koji su videli Majkla nakon što je umro, izjavili su kako nos gotovo da uopšte više nije postojao na njegovom licu. Prema pisanju "Rolling Stonea", oni koji su videli Džeksonovo telo kazali su da mu nos nedostaje, a 'tamo gde je nekada bio, ostali su samo komadići hrskavice i mala, tamna rupa'.

Inače, Džekson je u javnosti nosio crnu periku jer mu je veliki deo glave bio bez kose otkako je 1984. godine zadobio teške opekotine po temenu snimajući reklamu za Pepsi. Na pevačevom telu pronađeni su brojni ožiljci od plastičnih operacija, a bolovao je i od vitiliga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading