Kevin Spejsi
Foto: Alo/Profimedia

Kevin Spejsi proglašen je nevinim, pošto je britanska porota tako odlučila kada je reč o 9 optužbi koje su se vodile protiv nje, za seksualni napad, nepristojan napad i najozbiljniju optužbu - navođenje osobe da se uključi u penetrativnu seksualnu aktivnost.

Kako prenose strani mediji, slavni glumac počeo je da plače kada je čuo odluku suda.

Poroti je bilo potrebno 48 sati da donese odluku.

Zvezda "Kuće od karata" proveo je protekle četiri i po nedelje u Southwark Crown sudu u Londonu, gde se branio od optužbi. Tokom suđenja, porota je saslušala četvoricu muškaraca koji su podneli tužbe protiv glumca (nijedan od muškaraca ne može biti imenovan iz pravnih razloga).

Jedan od muškaraca, koji je često dolazio u kontakt sa Spejsijem početkom 2000-ih, tokom glumčevog angažmana na mestu kreativnog direktora pozorišta Old Vic, rekao je da ga je Spejsi više puta hvatao za međunožje, uključujući i jedan put kada su bili na auto putu.

Tom prilikom, muškarac, koji je rekao da je u to vreme vozio, tvrdio je da ga je Spejsi toliko snažno zgrabio za genitalije da je umalo skrenuo automobil sa puta. Spejsi je rekao da su muškarci imali "sporazumni" odnos koji je uključivao dodirivanje, ali je inače poštovao granice navodne žrtve. Glumac je u potpunosti negirao incident koji je bio blizu sudara i pružio dokaze da se to nije moglo dogoditi u vremenskom periodu na koji se muškarac žalio.

Druga pritužba odnosila se na dobrotvornu akciju 2005. godine u kojoj je jedan muškarac optužio Spejsija da je upućivao brojne seksualno agresivne komentare pre nego što ga je prikovao za zid i uhvatio za međunožje.

Spejsi je negirao da je ikada sreo čoveka na događaju.

Treća pritužba - najozbiljnija - uključivala je potencijalnu doživotnu kaznu zatvora. Podnosilac žalbe je naveo da je 2008. godine završio u Spejsijevom stanu u Londonu gde je zaspao ili je na neki način ostao bez svesti i probudio se i zatekao Spejsija kako mu izvodi oralni seks. Spejsi je rekao da je susret bio sporazuman i, u onome što je možda bio ključni dokaz, pružio je telefonske zapise koji su u suprotnosti sa iskazom čoveka.

Četvrta pritužba odnosila se na zabavu u Spejsijevoj iznajmljenoj kući u Glosterširu. Nakon što je upoznao navodnu žrtvu u pabu, završili su u rezidenciji glumca gde ga je, kako je rekla navodna žrtva, Spejsi poljubio u vrat, uhvatio ga za penis i rekao "budi kul, budi kul". Spejsi je negirao seksualni napad, ali je susret opisao kao pijani "nespretni prolaz" za koji je kasnije pokušao da se izvini. Porota je odbacila svaku od tačaka koje se odnose na račune muškaraca.

Prvobitno je Spejsi optužen po dvanaest tačaka, plus dodatak jednoj od tačaka, ali su one prošle nedelje smanjene na osam zbog "pravnih tehničkih problema". Oslobađajuće presude su još jedna pobeda za Spejsija, koji je dobio građansku parnicu od 40 miliona dolara koju je pokrenuo glumac Entoni Rap prošlog oktobra. Rap je optužio Spejsija za seksualno zlostavljanje, što se navodno dogodilo 1986. godine, ali je njujorška porota odbacila tu tvrdnju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading