PREMINULA NA DANAŠNJI DAN PRE 12. GODINA Ejmi Vajnahus se borila sa zavisnošću godinama, a njene poslednje reči lede krv u žilama!
Printscreen

Svetska zvezda Ejmi Vajnhaus, preminula je 23. jula 2011. godine u 28. godini, a iza sebe je ostavila brojne hitove koji se i danas slušaju. Album ''Back to Black'' je najprodavaniji album veka i doneo joj je pet Gremija, čime je postala jedna od najvećih zvezda.

Međutim, pored uspešne karijere, Ejmi je vodila teške borbe u svom životu, pre svega sa zavisnošću od alkohola i narkotika.

Njena kultna pesma "Rehab" nastala je slučajno u studiju dok se ona žalila svom producentu kako je roditelji i prijatelji teraju da počne da se leči. Svoj poslednji koncert je održala u Beogradu, a trajao je samo 11 minuta jer nije bila u stanju da peva. Publika ju je izviždala, a ona se povukla sa bine i prekinula evropsku turneju.

Ejmi je rođenda u jevrejskoj porodici u zapadnom Londonu, a nakon što su joj se roditelji razveli kada je imala devet godina, nastavila je da živi sa bratom, majkom i bakom.

Sa 13 godina se upisala u prestižnu londonsku Školu za pozorište Silvi Jang. Javnosti se predstavila albumom ''Frank'' 2003. godine.

Početkom 2005. godine započela je emotivnu vezu sa Blejkom Filderom Civilom, za kog se i udala, a njihov odnos je bio turbulentan, te su mediji svakodnevno izveštavali o skandalima poznatog para. Spekulisalo se da ju je on uveo u svet težih driga, a on je jednom prilikom otkrio da je umalo umrla na njegovim rukama nakon trodnevnog opijanja.

- Bio sam siguran da je gledam kako umire. Držao sam je uz sebe i mislio kako umire u mom naručju. Nekako sam uspeo da joj otvorim usta i udahnem joj vazduh u grlo. Tad se stresla i video sam da joj se grudi podižu.

Razveli su se nakon dve godine braka. A 2010. Ejmi je započela vezu s rediteljem Regom Travisom, uz kog je sredila život. Nažalost, nakon raskida se vratila starim porocima.

Preminula je 23. jula 2011. godine, a pronašao ju je njen radnik obezbeđenja, Endru Moris, koji ju je oko 10 sati ujutru zatekao u krevetu. Mislio je da spava pa je izašao iz sobe, a kako do 15 časova tog dana nije izašla iz sobe proverio ju je još jednom, a onda shvatio da se nije pomerila i da ne diše. Lekari su samo konstatovali smrt, a u sobi su pronađene tri flaše prazne vodke. Obdukcija je pokazala da je u krvi imala pet puta veću količinu alkohola od zakonski dozvoljene.

Noć pre nego što je umrla je rekla da ne zna da li će ikada prestati da pije, ali ''da ne želi da umre'', dok je njen lekar istakao da se ''radovala budućnosti.''

Nakon njene smrti njeni roditelji su pokrenuli fondaciju u njeno ime kako bi pomogli ljudima koji se leče od zavisnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading