Haris Džinović
Alo!/Rajko Ristić
Zapevaće drugu u čast: Haris Džinović

Milorad Milanković

Zapevaće drugu u čast: Haris Džinović, Foto: Milorad Milanković

Povodom 60 godina postojanja javnog servisa Srbije upriličen je i koncert naših najboljih pevača narodnog melosa. Šezdeset najlepših narodnih pesama orilo se Tašmajdanom, a spektakularni koncert otvorio je Nacionalni ansambl "Kolo", da bi se potom na bini smenjivali velikani narodne muzike.

Mnogi pevači i pevačice narodne muzike svoje početke imali su na baš na toj televiziji, te su se prisetili kako je to izgledalo kada su počinjali. Jedan od njih je i Haris Džinović, autor pravih starih narodnjaka "Muštuluk", "Kako mi nedostaješ", "Laže mjesec", "Ostariću, neću znati".

Haris Džinović

Masanori Jošida

Haris Džinović, Foto: Masanori Jošida

- Kada se setim svojih početaka, uvek mi prođe kroz glavu RTS i naša duga i dobra saradnja. Voleo sam da radim sa njima jer su bili i ostali pravi profesionalci, a pošto je ovo njihov jubilarni rođendan, osećam se kao da je i moj - kaže Haris za "Alo!" i otkriva koje popularne narodne pesme on naručuje u kafani.

Tozovac i kolege

Masanori Jošida

Tozovac i kolege, Foto: Masanori Jošida

 - Uvek volim da čujem Tozovčeve pesme i one stare, prave narodnjake, ali moje pesme ne volim nikako da slušam kada neko peva - iskren je Džinović.

Najbolji pevači na jednoj bini

Najlepše narodne pesme za publiku na „Tašmajdanu“ otpevali su najbolji. Pored Tozovca, tu su se našle naše divne dame Lepa Lukić, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Merima Njegomir, Goca Lazarević, Jelena Tomašević, Biljana Jeftić, Dragica Radosavljević Cakana. Pored naših najlepših ženskih vokala, prelepo veče uveličali su i Zvonko Bogdan, Radiša Urošević, Stevan Anđelković, Milan Topalović Topalko, Aleksandar Tirnanić, Mitar Mirić, Beki Bekić, Aleksandar Ilić, Nedžad Salković.

 Kafanska atmosfera, dobro piće i muzika i, naravno, dobro društvo sinonim su za odličan provod, a Haris se našalio i otkrio kom bi kolegi rado dopustio da mu peva na uvce.

Tozovcu „Zlatni mikrofon“!

Na tročasovnom koncertu smenjivale su se naši najbolji pevači, a najdirljiviji trenutak večeri bio je kada se na bini pojavio doajen narodne muzike - Predrag Živković Tozovac. Za višegodišnji rad, stvaralaštvo i doprinos kvalitetu i slušanosti programa Tozovacu je dodeljena nagrada „Zlatni mikrofon“ Radio Beograda. Naš Frenk Sinatra, kako ga mnogi nazivaju, zajedno sa publikom je otpevao čuvenu pesmu „Jesen u mom sokaku”, zahvalio se publici i istakao da je ovu nagradu veoma dugo čekao.

 - Ma ko voli da mu neko peva na uvce, neću nikoga blizu glave da mi se mota, ali sve stari narodnjaci mi veoma prijaju - kaže Haris.

Haris je na proslavu došao u društvu supruge Meline, koja je, kao i uvek, briljirala kada je reč o modnom odabiru. Kao pravi modni znalac, supruga mu pomaže da odabere garderobu.

Haris Džinović

Masanori Jošida

Haris Džinović, Foto: Masanori Jošida

 - Sada sam kežual obučen, onako kao za šetnju, i to biram sam, ali za nastup Melinu slušam, ona to najbolje zna - zaključuje Haris, koji je na rođendanu Radio-televizije Srbije pevao pesmu "Muštuluk" .