Novak Đoković
Dejan Briza
Novak Đoković

Dejan Briza

Novak Đoković, Foto: Dejan Briza

Naš najbolji teniser Novak Đoković čvrsto je rešen da se vrati na poziciju broj jedan, iako je odlučio da preskoči turnir u Pekingu, te obelodanio da neće po svaku cenu juriti ovo mesto. Ono koje je nakratko prepustio drugima. 

Deset dana pred turnir u Šangaju, Nole, koji se trenutno nalazi u Beogradu, vreme ne provodi isključivo uživajući i odmarajući se. Naprotiv. Svakoga dana na svojim teniskim terenima, koji se nalaze koda „SC „Milan Gale Muškatirović“, vredno i naporno trenira.

Ekipa „Alo!“ ekskluzivno je uslikala jedan Noletov trening na Dorćolu.

- Svakoga dana dolazi i trenira po dva sata. Tu je njegov celi stručni štab, koji određuje da li će toga dana trenirati na betonu ili na šljaci - rekao je za „Alo!“ jedan od zaposlenih na Noletovim terenima, te nam je otkrio da će toga dana biti na betonu.

Novak Đoković

Dejan Briza

Novak Đoković, Foto: Dejan Briza

Malo pre Noleta, na teniske terene stigla je njegova majka Dijana, a onda i najmlađi brat Đorđe. Oni su ga sačekali na parkingu, izgrlili su se s njim i izljubili, a onda su ušli unutra.

Pročitajte i:

 

Majka Dijana je pre dolaska svratila u market, gde je svom sinu kupila sirovu hranu, onu koju Đoković konzumira već neko vreme. Nakon što je zavirio u kese i uverio se da je sve tu, ušli su unutra kako bi se presvukao i pripremio za trening, a ona sa svojim najmlađim sinom popila piće i sačekala ga.

Trening je počeo dolaskom kompletnog Novakovog stručnog štaba na teren pored Dunava. Marijan Vajda je iskoristio nekoliko minuta pre Novakovog dolaska na teren da zagreje Noletovog sparing partnera Danila Petrovića, koji je, inače, 256. na ATP listi.

Novak Đoković

Dejan Briza

Novak Đoković, Foto: Dejan Briza

Najbolji srpski teniser je po dolasku na teren, najpre krenuo sa zagrevanjem, u čemu mu je pomogao Fil Grič, sa kojim se dobacivao medicinkom, te manjom loptom, a potom je preskakao konopac, razvlačio lastiš… a onda stao naspram Petrovića i meč je počeo.

Sa tribina su Noleta, osim okupljenih trenera i zaljubljenika u beli sport, pratili i bodrili majka i brat, koji su došli da ga podrže.

Trening je počeo u laganom ritmu, polako se pojačavao, a na kraju su igrali na poene. Vajda je određivao taktičke kombinacije, šta će ko da igra i kada. Nakon dvočasovnog odmeravanja snaga, sa terena su se prebacili u Novakov restoran, gde su svi skupa ručali.

Sve fotografije pogledajte u galeriji ispod.