Silvana Armenulić
Printscreen Youtube
Silvana Armenulić

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Nakon njene smrti njena majka je sve nade polagala u svoju najmlađu ćerku i Dinu, koja je ostala majci nakon smrti sestara, a ona je započela svoju karijeru pevačice.

Dina Barjaktarević

Foto: Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Zvala se Dina i započela je svoju karijeru nakon sestrine smrti.

- Srećna sam što sam uspela, ali znam da je potrebno još mnogo godina rada da dostignem svoje sestre. Publika me je primila na koncertima i kao dobru pevačicu, a ne samo kao naslednicu Silvane i Mire. Ipak, najsrećnija je naša majka. Ja sam sada za nju i Silvana i Mira zajedno, ja sam nastavak prekinute pesme u kući. Moja braća i sestre ne mogu da slušaju ploče poginulih sestara i uvek gase radio. Majka naprotiv. Ona svakodnevno preko gramofona druguje sa glasovima svoje izgubljene dece i jedva čeka dan kada ću se i ja pojaviti na televiziji - pričala je svojevremeno Dina.

Ipak, iako je bila kvalitetan pevač nikada nije izašla iz sestrine senke.

- Nisam želela da ljudi kažu kako sam je snimila samo zato što sam sestra Silvane i Mirjane. Smatrala sam da treba još da učim i radim, i da je najbolje da ploča sačeka godinu dana - pričala je tada Dina, a onda se 1987. godine dogodio i njen prvi album.

- Kada sam odlučila da ponovo zaplivam našim estradnim vodama, nisam ni u snu mogla da pomislim na koje ću teškoće naići. Kompozitori, diskografi, pevači, novinari, svi od mene traže i žele da pevam kao Silvana. Ne dozvoljavaju mi da imam svoj stil, svoj imidž i da gradim karijeru kao Dina Barjaktarević. Iako su mi mnogi obećavali "zlatne dvore", pevati i plakati nisam mogla - objasnila je Dina svojevremeno.