OLIVERA KOVAČEVIĆ POTVRDILA! Zorica Brunclik se posle skoro dve decenije vraća na RTS i to u velikom stilu!

Neverovatno ili istinito.

I posle svega, ja  volim njega:  Zorica Brunclik
Foto: Rajko Ristić

Iako pevačica o ovome još uvek ćuti, direktor PGP Vladimir Graić Graja i urednica zabavnog programa Olivera Kovačević potvrdili su naša saznanja.

Više od dvadeset godina folk umetnica Zorica Brunclik nije bila gost na Radio-televiziji Srbije i nije izdala nijedan album za izdavačku kuću PGP. Kako mediji saznaju, to će se uskoro promeniti jer će Zorica, nakon što izda album, pojaviti u poslednjoj emisiji "Balkanskom ulicom".

Zorica i Kemiš
Foto: Alo!/ Vladimir Marković

To dovoljno govori u prilog tome da će ratne sekire biti zakopane jer su kako Zorica, tako i Kemiš u više navrata govorili da im je od dvehiljaditih ulaz na RTS zabranjen.

Zorica Brunclik
Foto: Screenshot Youtube

- Početkom dvehiljaditih Zorici su bila zabranjena gostovanja u televizijskim emisijama koje su se emitovale na RTS-u, pritom nije mogla ni da izdaje za izdavačku kuću koja je pre toga izdavala gotovo sve njene ploče i albume. Dok je Kemiš bio direktor PGP-a sve je funkcionisalo kada je Zorica u pitanju, a nakon što je otišao sa te pozicije, došlo je do promena. Pre nekoliko nedelja Zorica i Kemiš su se sastali sa direktorom PGP-a i dogovorili buduću saradnju. Zorica bi nakon izdatog albuma trebalo da se pojavi u specijalnoj emisiji na RTS-u gde će povodom 45 godina karijere biti gost poslednje emisije "Balkanskom ulicom" koja bi trebalo da se emituje u aprilu - objašnjava izvor koji je do detalja upućen u celu priču.

Zorica Brunclik
Foto: Printscreen/YouTube

Direktor PGP-a Vladimir Graić Graja, potvrdio je ova saznanja.

- Videli smo se i obavili smo prijatan razgovor. Dogovorili smo se o budućoj saradnji. Još uvek nije potpisan ugovor. U načelu smo se dogovorili o čitavoj saradnji - kaže Graić i dodaje:

Vladimir Grajić Graja
Foto: Printscreen / Youtube

- Ne znam šta je sve bilo pre na relaciji PGP i RTS sa jedne i Miroljuba Aranđelovića Kemiša i Zorice Brunclik sa druge strane. Prijatelji smo, kolege i saradnici, te je bilo logično da sednemo i obnovimo saradnju. Miroljub i ja se znamo 30 godina - objasnio je direktor PGP-a.

Sa druge strane, Zorica je u javnosti često upućivala javno pitanje zbog čega nje nema na spisku gostiju za neku od emisija na Javnom servisu. Urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević govorila je da su je zvali, ali da Zorica nije želela da bude gost.

Olivera Kovačević
Foto: printscreen

- Od kada sam urednik zabavnog programa, niko nije bio zabranjen, Zoricu smo više puta zvali da nam bude gost u emisijima. Odluka je bila na njoj i meni je drago što je sada odlučila da bude deo našeg programa. RTS je kuća otvorena za sve naše umetnike i naravno da će nam biti drago da Zorica Brunclik bude deo našeg programa. Vrhunski je umetnik, njeni snimci su u Arhivu Radio Beograda, a činjenica je da je jedna od najtiražnijih interpretatora PGP-a - izjavila je Olivera.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi