Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska
Rajko Ristić
Danijela Dimitrovska

E-Stock/Kobra

Danijela Dimitrovska, Foto: E-Stock/Kobra

Razvod

PROČITAJTE JOŠ:

 

Gejevi i deca

Volela bih da se narod u našoj zemlji konačno malo osvesti i da pitanje gej parova više ne bude tabu tema. Smatram i verujem da svako ima pravo na potomstvo, pa bilo da su to strejt parovi ili oni istog pola. Kada bih se ja pitala, definitivno bih dozvolila homoseksualcima da usvoje decu, a pre toga bih legalizovala gej brakove.

Lake droge

Apsolutno sam protiv legalizacije bilo koje vrste droga. Bila to marihuana ili nešto jače, jer smatram da opijate treba potpuno iskoreniti i zabraniti.

Prostitucija

Otkad je sveta i veka, žene, ali i muškarci bave se prostitucijom, tako da to više nije tabu tema. Nemam poseban stav kada je reč o najstarijem zanatu, ali verujem da bi prostitucija legalizacijom uspela da se kontroliše, te bi se samim tim znalo ko se čime bavi. Danas je to teško utvrditi (smeh).Danijela dimitrovska

Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska

Rajko Ristić

Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska, Foto: Rajko Ristić

Abortus

Abortus nije laka stvar, na njega žene ne bi trebalo da se odlučuju tako lako i strašno je kada se za njega odlučuju maloletne devojke. S druge strane, svako treba da ima pravo na izbor i verujem da nijedna žena nije tek tako donela odluku da abortira. Devojke bi svakako trebalo da vode računa s kim odlaze u krevet i šta rade, jer, ipak, posle nepromišljenih odluka život jednog malog bića zavisi od njih.

Samoubistvo

Definitivno, to je najnehumaniji čin, prema mom mišljenju.. Ljudi se odlučuju na ovakav potez iz nemoći i straha, a zapravo bi trebalo da imaju širu sliku, te da shvate da je život jedan, da nam je dat da uživamo u njemu i da ne postoji dovoljno jak razlog da bismo ga sebi uskratili. Smatram da moramo da se osvestimo kao društvo, da se o toj temi više priča i piše, a onda bismo, verujem, pomogli svim onim ljudima kojima dođe ta žuta minuta.

Psihijatar

Život posle smrti

Verujem da nešto postoji, ali sve to prepisujem energiji koja nas okružuje i koja se nalazi u nama i oko nas. Nikada nisam razmišljala o tome da li je život posle smrti zaista stvaran ili su to samo filmske scene...

Eutanazija

Vrlo osetljiva tema i veoma velika odluka za obe strane. I za bolesnog i za njegove najbliže. Nisam sigurna da li eutanaziju treba dozvoliti bez razgovora o tome na ozbiljnom nivou.