Ceca Ražnatović
Printscreen/Svitanje
Ceca Ražnatović

Printscreen/Svitanje

Ceca Ražnatović , Foto: Printscreen/Svitanje

Pesma Beograd koju je otpevala pevačica Svetlana Ceca Ražnatović veoma brzo je postala veliki hit, a napisao ju je pevač Dino Merlin.

Svojevremeno se u medijima dosta pisalo o tome kako Ceca, navodno, nije platila pesmu te da je to narušilo odnose između nje i Merlina, ali je on otkrio pravu istinu.

Dino Merlin

Screenshot Youtube

Dino Merlin, Foto: Screenshot Youtube

- Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpevala pesmu Beograd koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati - rekao je on tada za Blic.

Kako je naveo pomenuti medij, Dino je od pevačice tražio jedino da bude naveden kao autor pesme, što je ona i ispoštovala.

- Namenski je za mene uradio pesmu Zaboravi, a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu - rekla je Ceca na tu temu, a preneli su mediji.

Ceca Ražnatović

Miloš Nadeždin

Ceca Ražnatović , Foto: Miloš Nadeždin

Kako je pesma objavljena u samom jeku loših političkih odnosa između Srbije i Bosne, ali je Merlin objasnio da je ona nastala mnogo ranije, te da nije imala nikakve veze sa time.

- Nažalost, ljudi često zaborave suštinu. Ono što su svi zaboravili jeste vreme i kontekst. Tu pesmu sam napisao davne 1991. kada nisam ni slutio šta će se desiti - ispričao je on, a preneo Blic.

Dino Merlin

Screenshot Youtube

Dino Merlin, Foto: Screenshot Youtube

Naglasio je i to da se ne stidi ove pesme.

- Bilo bi licimerno da se stidim. Beograd je lepa pesma. A ta pesma nije na mojoj set listi zato što u karijeri imam 200 kompozicija i nemoguće je da ih sve izvedem, a drugo ta pesma je vrlo lepo otpevana pa nemam šta da prepravljam - istakao je Dino Merlin.

BONUS VIDEO: