BIVŠI OPERATIVAC TAJNE SLUŽBE OTKRIVA Zbog ovoga je Soraji zabranjen ulazak u Srbiju

"Da policija ima čvrste dokaze protiv Soraje, pustili bi je da uđe u Srbiju, a onda bi je uhapsili. Za sada, postoji samo sumnja da je povezana sa podzemljem" kaže Božidar Spasić.

Soraja Vučelić
Soraja Vučelić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Soraji Vučelić je stavljena zabrana ulaska u Srbiju, jer se njeno ime našlo u registru bezbednosno-interesantnih osoba koje ne mogu da uđu u našu zemlju. 

Naime, kako "Alo!" ekskluzivno saznaje od izvora bliskog Vučelićevoj, Soraja nije mogla da se iz Crne Gore ukrca u avion za Beograd, jer je označena kao visokorizična osoba koja bi mogla da naruši javni poredak ili bezbednost Srbije i njenih građana.

Soraja Vučelić
Soraja Vučelić, Foto: Ognjen Radošević

- Soraja je pre nekoliko dana krenula iz Crne Gore za Beograd, ali nije mogla da uđe u avion jer su joj već prilikom kontrole pasoša rekli da se pojavio problem. Tačnije, saopšteno joj je da je označena kao visokorizična osoba jer se njeno ime našlo na spisku bezbednosno-interesantnih lica. Odmah je pozvala svog advokata i rekla mu kako stoje stvari i da sredi problem kako zna i ume - rekao je u izjavi za "Alo!" naš izvor.

Dobili smo šokantnu poruku od Soraje Vučelić!

- Međutim, njen advokat joj se veoma brzo javio i poručio da ne može da joj pomogne i da će zabrana dugo trajati, sve dok bude trajala sumnja srpske policije da je Vučelićeva u kontaktu sa kriminalcima iz regiona - rekao je naš izvor, dok je Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner jugoslovenske tajne policije, objasnio kako je Soraja Vučelić dospela na spisak bezbednosno-interesantnih osoba.

Božidar Spasić
Božidar Spasić, Foto: Goran Srdanov

- Ministar unutrašnjih poslova pre tri meseca je potpisao nalog u kojem je tražio da mu službe dostave spisak lica iz Crne Gore i regiona koja se bave kriminalnim radnjama. Ime Soraje Vučelić se verovatno tu našlo zbog sumnje da je povezena sa kriminalcima, ili zbog sumnje da je učestvovala u kriminalnim radnjama. Da naša policija ima čvrste dokaze protiv Vučelićeve, toga dana bi je pustili da se ukrca u avion, a onda bi je u Srbiji uhapsili - kaže na početku razgovora Spasić i objašnjava kolike su Sorajine šanse da bude skinuta sa spiska visokorizičnih osoba.

Šešelj: Soraja i ja smo teroristi!

Na vest da je Soraja Vučelić proterana iz Srbije juče ravnodušan nije ostao ni lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. On je Vučelićevu, naime, upoznao prilikom zajedničkog fotografisanja za uskršnji trobroj "Alo!" i kaže da mu tada nije delovala kao bezbednosno rizična osoba...

- Nije delovala opasno, baš suprotno, potpuno bezopasno. Voleo bih da znam zašto je deportovana i šta se stvarno desilo. Ako joj je za utehu, evo, ja nemam nikakvih sumnjivih kontakata, pa su me stavili na listu terorista, ali nemaju gde da me proteraju, mogli bi samo u Kosmos da me pošalju - rekao je on za naš list. J. Đ.

 - Kada je reč o takvom vidu zabrane, ona može trajati beskonačno ili dok se ne ustanovi da je prestala da se bavi radnjama koje policiji smetaju. Moguće je da je Vučelićeva na listu dospela jer policija sumnja da ona služi kao neko ko prenosi informacije kriminalcima. Takođe, mogla bi da uđe u Srbiju uz specijalnu dozvolu ministarstva, ako bi se desio smrtni slučaj u njenoj porodici, ali bi taj boravak bio vremenski ograničen - rekao je Spasić i objasnio da su male šanse da Vučelićeva preko veze bude skinuta sa spiska. 

- Budite sigurni da je ona pokušala da pozove sve uticajne ljude koje poznaje da urgira kako bi je skinuli sa spiska. Ali to joj neće pomoći, a ovu zabranu je potpisao lično ministar unutrašnjih poslova, a samo on može i da je skine sa tog spiska. Često se desi da neko prijavi lice iz pakosti i zlobe i da policija to lice stavi na spisak, bez ikakve provere. Međutim, to ovde nije slučaj - zaključuje na kraju Spasić.

Inače, Soraji Vučelić je zabranjen ulazak u Srbiju po Zakonu o strancima, na osnovu kojeg se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednosti Srbije i njenih građana. Spisak postoji odranije, ali je on nedavno proširen i tada je na njega dospelo i Sorajino ime. Imena u registru su tajna i čak se ni osobe koje su na spisku ne obaveštavaju o tome, već one tek kada se pojave na graničnom prelazu saznaju da ne mogu u Srbiju.

Povezane vesti

 • Korisnik: црни
  04/06/2018 - 01:48
  Ооо! Још једна Титова курирка :D
 • Korisnik: KoJe
  03/06/2018 - 23:37
  Ko je ovaj matori covek cije vreme je odavno proslo? I zasto bi on komentarisao nesto o cemu ne zna nista? Covek je radio za udbu dok su furali pisace masine, aj skloni se vise iz novina i sa TV-a, klinci od 12 godina trenutno znaju vise od tebe o bezbednosti, ili npr o necemu bez cega je bezbednost nemoguca - kompjuteru?
 • Korisnik: Kolporter
  03/06/2018 - 20:53
  Cime se bave sluzbe d.b u Srbiji pa to je bogu za plakati. Nije ni cudo sta nam se sve desilo u 30 god. Hari Poter je mala beba.
 • Korisnik: Milos
  03/06/2018 - 17:52
  Srpska policija je totalno u pravu.Baranin sam i znam dobro da je soraja kuma crnogorske mafije i politicara koji mrze SRBIJU.Njen posao je bio da locira i sto vise sazna o osobama interesantni mafiji i pojedinim politicarima.Zato ove neznalice koje kometarisu je uzas kao i politicki obojene osobe.BRAVO SRBIJO.
 • Korisnik: Marko.
  03/06/2018 - 17:43
  Ma sta lupa ovaj Boza zabranili joj ulaxak zato sto uzela 500.000 e jednom.nasem visokom.( po funkciji)VUpoliticaru pre par god da ne objavi njegove sexsi snimke
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi