Milan Milošević
Screenshoot Youtube
Milan Milošević

Screenshoot Youtube

Milan Milošević, Foto: Screenshoot Youtube

Ovog puta je istakao kako mu je žao što nije prošli Božić proveo pored svoje majke, ali da u neku ruku ne žali toliko jer mu je učešće u rijalitiju doneo mnogo toga pozitivnog. On je ovogodišnje Badnje veče proveo u krugu svoje najuže familije.

Šta si izvukao prošle godine u česnici, da li se ono obistinilo i šta očekuješ da izvučeš ove godine?

PROČITAJTE JOŠ:

- Prvi put u životu prošle godine nisam bio sa svojom porodicom za božićne praznike, niti sam imao po prvi put priliku da iz česnice umešene majčinim rukama, izvlačim paricu. Međutim ne žalim se, Božić sam dočekao i slavio u ''Zadruzi'' i čuda gle, iako me nije zalomila nijedna parica ostao sam pod tim krovom gde radim posao koji najviše volim i koji sam oduvek želeo! Dakle, prošlogodišnja božična želja mi je uslišena - otkrio je ushićeno, a onda odgovorio kako izgleda njegova praznična trpeza za Božić:

Opiši nam kako izgleda tvoja trpeza za Badnje veče i Božić?

- Trpeza za Badnje veče je za mene oduvek bila najukusnija i najlepša. Majka se uvek trudila da već u predvečerje sve bude na stolu i naravno i mi za istim. Posna pogača, riba, preukusni beli pasulj, posne salate, kuvano vino oduvek je krasilo trpezu za Badnje veče i da ne izostavim naravno suvo voće kojim smo se sladili tokom čitavog Badnjeg dana. Što se tiče božićnjeg jutra i trpeze, tada ima blago rečeno svega, sto kaže moja majka često, trpeza je bogata kao za Božić. Od domaće supe, sarme, mesa na razne načine, gibanice, kolača - dočarao je Milošević ono u čemu uživa 6. i 7. januara svake godine.

Najinteresantniji običaj povodom Badnje večeri i Božića po tvom mišljenju je?

- Za Badnje veče nakon što majka postavi trpezu palili smo svetla u celoj kući kako bi svetlost bila tokom cele godine. Slama se posipala pod sto gde su sedeli ukućani, a badnjak se unosio na specifičan način. Onaj ko ga je unosio pred njim je majka posipala žito dok je on izgovarao razne lepe želje za predstojeću godinu. Zanimljivo je da moja majka nikada nije stavljala noževe za sto te večeri kako bi se tokom godine izbegla svađa ukućana. Za Božić smo ustajali veoma rano i u cik zore svi zajedno pili kafu, a kasnije nastavljali sa proslavom Božića. Ja sam najviše voleo lomljenje česnice jer sam uvek dobijao paricu. Položajnik je bio onaj ko prvi otvori vrata našeg doma i obično su to bila deca iz komšiluka i majka ih je uvek nagradila poklonima.

Najlepše sećanje na Božić?

- Pamtim Božić kada nas je bilo mnogo više, sada kada smo majka i ja sami... Božić nosi sa sobom posebnu tugu u nama jer tokom prethodnih godina dešavale su nam se porodične tragedije u kojima smo ostajali bez naših najmilijih, pa samim tim suvišno je pričati o čemu majka i ja razmišljamo tokom ovih praznika - rekao je on za kraj našeg razgovora.