Vudu Popaj
Facebook/Printscreen
Vudu Popaj

Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Legendarni reper, pesnik i književnik Radenko Stojanović alijas Vudu Popaj od 1995. godine do danas nije odstupio od svojih načela i ubeđenja, a rep scenu obogatio je brojnim hitovima koji su ostali u analima srpske muzičke scene. Kako kaže, nikada se nije trudio da bude deo srpske estrade, koju smatra primitivnom, a lažni život zarad medijskog plasmana nije želeo da živi. U iskrenoj ispovesti Vudu Popaj je progovorio o veoma škakljivim temama i otkrio zbog čega je kroz život išao težim putem.

Ponosan je na mnogo stvari:

- Ponosan sam na autentičnost, originalnost, doslednost, istrajnost, na dobre i korisne životne poruke koje sam slao ljudima. Što sam se borio kroz život samo svojim radom i kvalitetom, što sam išao uvek težim, ali pravednim i poštenim putem, pa se nisam laktao i takmičio sa kretenima i duhovnim slepcima niti sam se koristio političkim, verskim, kriminalnim ni bilo kojim drugim klanovima preko kojih se u ovoj zemlji lakše dolazi do novca i uspeha, a moje ime je i dalje jedna čudesna magija koja traje...

Vudu Popaj

Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Da li mislite da pojedini pevači nedostatak umetničkih ideja kompenzuju golotinjom u spotovima i kako komentarišete trend da rijaliti-igrači postaju deo te branše?

- Pre svega, u pitanju je nedostatak pameti i osećaja za čast, dostojanstva i poštovanja publike kojoj se obraćaju. Ali takvi ne umeju bolje, navikli su da narodu bacaju prašinu u oči i da se služe jeftinim, glupim i primitivnim trikovima i upotrebiće sve da se domognu nekog cilja. Najmanje je reč o kvalitetu pesmama, a najviše o sporednim stvarima, tipa gde su se bahatili i besramno ponižavali sebe i druge za zrno popularnosti. Samo bahatost i primitiva, a onda kad se postavi pitanje poreza na muzičke honorare, kukaju kao mala deca i onda shvatiš kakvi su to ološi i prevaranti i u kakvim lažima žive! Njima bi trebalo da se pozabave i psihijatri i sudije i kulturne ustanove i da se to zlo iskoreni jednom za svagda.

Kako biste okarakterisali aktuelnu estradnu scenu?

- Činjenica je da se to zlo sve vreme veštački održavalo u životu tako što su stalno "iskakali iz frižidera" jer da nije tako, izumrli bi za 24 sata. Oni jesu dno dna, ali su uvek umeli da igraju na kartu gluposti, plaćali novinare da se izmišljaju priče o njihovom bogatom i raskalašnom stilu života jer se stvara lažni utisak da su bogati zato što su dobri i uspešni u profesiji kojom se bave. Na primer, izađe slika sa aerodroma te neke pevaljke u novinama o tome kako je putovala privatno na Maldive i usput izgubila novčanik sa 50.000 evra. Još se navodno ona za sve to uopšte ne sekira jer je taj novac za nju smešan. E, to su vam te priče zbog kojih bi u nekoj uređenoj zemlji otišla u zatvor sa sve plaćenim novinarom, a ne da posle toga negde još i peva i zarađuje na tim svojim lažima. Virus korona je sve to obesmislio još više jer koga i zašto da lažete i plaćate za to nekog novinara kad koncerata ionako nema. Sve u svemu, i za tu takozvanu estradu su došli neki crni dani, pa se nadam da to zlo neće opstati još dugo.

Vudu Popaj

Printscreen/Facebook

 Foto: Printscreen/Facebook

Od čega sada živite?

- Generalno, ja živim od kreativnosti, praktičnosti i domišljatosti, od ideja, poštenja, hrabrosti i uverenja. Na svakom koraku ima još publike koja odaje divljenje i poštovanje originalnom i doslednom umetniku.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

DjS

01.08.2020 09:02

Nazalost to je suva istina.Takozvani umetnici koji se koriste lakom pornografijom ima svoj pocetak od Lepe Brene i Slatkog Greha. Od onda je umetnost pala na niske grane one vrednosti je gusila plejada polupismenih "Umetnika"koji su na divno cudo nasli publiku na Balkanu. Kakav je ovaj Svet koji prati dnevno Rijalitije na malim ekranima?To je za normalnog coveka dno dna.