Milan Babić
printscreen
Milan Babić

printscreen

Milan Babić, Foto: printscreen

Popularni pevač narodne muzike Milan Babić preminuo je tri godine nakon smrti jedine žene koju je voleo, Radmile. Vest da je svet napustio veliki gospodin među muzičarima rastužila je mnoge, a njegova ljubavna priča liči na pravi film.

Milan je još od malih nogu pokazao ljubav ka muzici, a talenat za pesmu nasledio je od majke, koja je imala divan glas i sve sa pesmom radila. Prvi ozbiljniji znaci ljubavi ka pesmi dogodili su se u šestom razredu osnovne škole, kada je Milan imao i prve nastupe. On je 1967. godine izdao svoju prvu gramofonsku ploču. Sarađivao je sa najpoznatijim kompozitorima, orkestrima i muzičarima, a ljubav je potpuno promenila njegov život.

 

Upoznao je Radmilu u TV emisiji i zavoleo je na prvi pogled. Bez puno premišljanja odlučio je da je zaprosi, a pored velike ljubavi ona mu je pisala i pesme koje su postale veliki hitovi. Jedna od prvih i najzapaženijih numera koje mu je supruga napisala je "Baš mi se ne da".

Milan Babić, bio je kao gromom pogođen kad su mu lekari saopštili dijagnozu bolesti njegove supruge, ne ostavljajući nimalo prostora za nadu. Iako je bio potpuno pripremljen za ono što će se desiti, neutešan je bio nakon njene smrti.

Opraštajući se od supruge Radmile, s kojom je proveo dvadeset godina u braku, poznati pevač nije krio tugu.

- Uprkos svesti da je više nema, da je smrt konačna presuda, nekoliko puta sam osetio njeno prisustvo. Nemam opipljive dokaze za to, čak i ne mogu da opišem te događaje, ali znam da je bila pored mene. Više od dvadeset godina bili smo nerazdvojni, delili dobro i loše, disali na isti način. Bila je veoma jaka. Nije želela da prizna poraz - pričao je Milan.

 

Čuveni pevač narodne muzike preminuo je decembru 2009. u Beogradu od posledica srčanog udara. Mnoge javne ličnosti i fanovi sa tugom su se oprostili od omiljenog pevača i kolege, a i dan danas se priča da je umro od tuge za suprugom, čiju smrt nije uspeo da prihvati.

 

Komentari (3)

felio

04.09.2018 12:15

izuzetan covek i jos veci gospodin. covek i pevac stare garde koje nazalost sve manje ima. njegove pesme su i dan danas jedno remek delo i budi u nama lepe uspomene iz tog vremena.

nedjo

04.09.2018 17:08

ljudska i ipevačka veličina. ovaj današnji talog bruka njegovu profesiju

svetozar

04.09.2018 20:59

Bio je odlican pevac .Neka mu je laka zemlja