Dejan Petrović
Privatna arhiva
Dejan Petrović

Printscreen: Youtube

Dejan Petrović, Foto: Printscreen: Youtube

Jedan od najboljih trubača iz naše zemlje Dejan Petrović i njegov „Big bend“ nastupiće će 29. juna u beogradskoj „Kombank dvorani“ povodom njenog 62. rođendana. U intervjuu za VIP Dejan otkriva šta sve publika može da očekuje od nastupa, ali govori i o svom privatnom životu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jelena Karleuša i Duško Tošić

Screenshoot Youtube

 

 

 Šta oni koji dođu na vaš koncert mogu da očekuju?

- Mi garantujemo dobru svirku i odličnu energiju. To važi za svaki naš koncert, ali ćemo se potruditi da ovoga puta bude još posebnije.

Da li ćete repertoar prilagoditi 62. rođendanu „Kombank dvorane“?

- Hoćemo. Sviraćemo neke nove stvari koje ranije nismo izvodili, ali, naravno, neizostavne su i neke naše numere koje publika uvek očekuje da čuje. Mnogim ljudima je poznato da ni na jednom koncertu nemamo set listu, već se sve odvija spontano i u interakciji sa publikom, tako da jedino mogu reći: dođite!

 Kako biste opisali vašu publiku? Kome se obraćate?

- Iskreno, nekad mi se čini da imamo najrazličitiju publiku od svih izvođača i bendova na našoj muzičkoj sceni. Što bi se reklo, od sedam do 77. Imamo raznovrstan repertoar, pa svako pronađe nešto što mu se sviđa, a mi se obraćamo svima koji žele da čuju dobru muziku.

Pojedine vaše kolege nastup porede sa odlaskom u teretanu, dok neki pak kažu da se ta vrsta „pražnjenja“ može porediti sa dobrim seksom ili orgazmom. Kako se vi osećate nakon koncerta?

- Ja mislim da su i jedni i drugi u pravu. Nekad bih rekao da je muzika neki, još uvek neispitan oblik energije. Sposobna da prenosi emocije, da uzdigne, ali i da uništi čoveka. Kada izađem na binu, koliko god da sam umoran, sve to nestaje i muzika me nosi, naravno u kombinaciji sa energijom publike. Kad se sve završi, osećate se kao isceđen peškir, ali opet sa osećanjem ogromnog zadovoljstva i smirenja, baš kao u slučaju dobrog seksa.

PREPORUČUJEMO:

 

 Gde je bolji provod, na „Egzitu“ ili u Guči?

- Teško je porediti, to je već stvar ličnog ukusa. Sigurno da su oba festivala među najboljim u svetu u svojim kategorijama i da je provod zagarantovan i na jednom i na drugom.

Dejan Petrović, saobraćajka

Alo

Dejan Petrović, saobraćajka, Foto: Alo

 Da li biste ušli u neki rijaliti? Da li ih pratite i da li ste već dobijali ponude?

- Ne, ne i da. Imao sam jednu ponudu ranije, još dok rijalitiji nisu bili ovoliko zastupljeni, ali sam odbio. Iskreno, niti imam vremena za to, niti me to zanima.

 Kako ocenjujete trenutno stanje u kulturi kod nas?

- Mislim da tu nema mnogo šta da se priča niti ocenjuje jer svi mi činimo tu kulturu i svima nam je sve jasno. Nije takvo stanje samo u našoj zemlji, ali bitno je da se svi pojedinačno malo osvestimo i okrenemo pravim vrednostima i stvarno bitnim, realnim stvarima, pa će nam i kulturno stanje u zemlji biti bolje.

 Šta vi privatno slušate? Uz koju muziku se opuštate?

- Kao muzičari moramo biti svestrani i kada je o muzici reč. Nemam nekog određenog izvođača ili žanr koji uvek slušam, već ono što mi trenutno godi, u zavisnosti od raspoloženja. Često se opuštam samo uz tišinu, jer kad vam posle nekoliko nastupa zaredom bubnja u glavi, onda je zvuk tišine u prirodi najbolji.

Šta je za vas veći kompliment: da ste skroman i porodičan čovek ili da ste najbolji trubač na ovim prostorima?

- Lagao bih ako bih rekao da mi ne prija i jedan i drugi kompliment, ali mislim da je ipak važnije da budemo dobri ljudi. Bolji muzičar se može postati vežbom, radom, ali u današnjem vremenu, koje sve više oskudeva pravim vrednostima, bogatstvo je kada smo okruženi dobrim i pravim ljudima.

Četvrta ste generacija trubača u vašoj porodici. Da li očekujete da i vaša ćerka nastavi tim putem?

- Ne mogu reći da to očekujem od svoje ćerke, ali ako to bude njen izbor, naravno da ću je podržati u svakom pogledu, kao i bratovljevog sina koji nosi ime našeg oca i koji već svira trubu u muzičkoj školi.

PREPORUČUJEMO I:

Milica Jelić i Ivan Paunić

Alo!/Marko Metlaš