Dragana Kačavenda i Zoran Pejić
Instagram
Dragana Kačavenda i Zoran Pejić

Instagram

Dragana Kačavenda i Zoran Pejić, Foto: Instagram

Međutim, kakao bi se ovaj par zavetovao na većnu ljubav i pred bogom, moraće da traži odobrenje vladike.

- Razlika u godinama između supružnika u izuzetnim situacijama može biti veća od 15 godina. Na desetine parova ne mogu da se venčaju u crkvi iz prvog puta, pa moraju da se obrate nadležnom episkopu. Zbog brojnih bračnih smetnji parovi mogu biti odbijeni, pa moraju da odu na „popravni” kod vladike. Tek uz njegovu saglasnost može se sklopiti crkveni brak i pored određenih smetnji. To mogu biti parovi kod kojih je razlika u godinama veća od 15 godina, zatim parovi koji su u poznim godinama, ali i oni koji su već sklopili brak u crkvi, i tako dalje... Crkva ovo praktikuje kako bi se otklonila svaka sumnja da se brak ne sklapa iz materijalne ili neke druge koristi. Pošto je Zoran od svoje buduće supruge stariji 20 godina, neophodno je odobrenje vladike - objašnjava za „Alo!” poverljivi izvor iz SPC.

Pozvali smo Peju kako bismo proverili ova saznanja, a on nam je rekao da je i sam upućen u ta crkvena pravila. Ipak, ne odustaje od ideje da se sa Draganom venča i u crkvi.

- Tačno je da ćemo se venčati na Maldivima na jesen. Neki naši prijatelji su to već uradili i mi smo poželeli isto. Oboje želimo lepo, romantično venčanje na egzotičnoj destinaciji koje ćemo pamtiti ceo život. To venčanje ćemo obaviti samo uz prisustvo kumova, koje još biramo - uz osmeh kaže Peja.

- Pošto je to za našu dušu i lepu uspomenu, naredne godine ćemo napraviti i pravo venčanje u našoj zemlji - gradsko, a voleo bih da se dogodi i to crkveno. Međutim, bojim se da će nas Crkva odbiti. Ipak je 20 godina razlika između mene i Dragane. Mi ćemo pokušati, pa kako Crkva odluči. Svakako ćemo tražiti dozvolu - poručio nam je kroz smeh budući mladoženja.

Inače, Peja i Dragana uveliko se spremaju za venčanje. Peja je nedavno priznao da mu je verenica platila sređivanje zuba, a on je njoj zauzvrat platio ugradnju silikona u grudi.

Komentari (6)

Bgd

17.05.2017 13:18

Venčanje na Maldivima nije zakonito u Srbiji, ne postoji međunarodni sporazum. pitajte Željka i Jovanu .

Sanja

17.05.2017 13:22

Retko odvratan tip!!

smm

17.05.2017 14:18

Mnogo je grešan, pa sumnjam da će mu vladika potpisati dozvolu za venčanje, osim ako i njega ne povedu na brčkanje na Maldive. (Čujte, on i Maldivi - ima li neko da se nije nasmejao).

Bata Kure

17.05.2017 14:28

Gurbet sa belim zubima!

Nemoj tako

18.05.2017 01:34

@Bata Kure - Odlican oldtamer!

karanfil

17.05.2017 14:49

Kakav je ovo bilde, pa ova treba da mu uzme i poslednju kap krvi, i sve šro poseduje