Toma Panić
Masanori Jošida/Alo!
Toma Panić

Masanori Jošida/Alo!

Toma Panić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Tomi Paniću, nekadašnjem učesniku rijaliti programa „Zadruga“, pre nekoliko meseci bačena je bomba na porodičnu kuću u Svilajncu, a iako je tada rekao da ne zna ko bi mu napakostio, VIP magazin otkriva da iza svega stoje kamataši kojima je bivši zadrugar dužan 50.000 evra.

Naime, kako otkriva izvor blizak Paniću, on je po izlasku iz rijalitija imao dosta novca koji je u kratkom roku uspeo da potroši, a kada se to desilo, bivši zadrugar se za finansijsku pomoć obratio kamatašima.

- Iako je Toma zaradio dosta novca u rijalitiju, nikada nije naučio kako da uštedi. Umesto da uloži novac u posao, svakodnevno se rasipao i trošio na nepotrebne stvari. U rukama je imao desetine hiljade evra, ali bahatio se, izlazio po najskupljim restoranima, devojkama plaćao skupe ručkove, kupovao firmirane stvari, satove, naočare. Nismo mogli da ga uhvatimo ni za glavu ni za rep jer mu se osladio taj život na visokoj nozi i nije ga zanimalo ništa osim uživanja. Malo-pomalo, spiskao je sve pare pa je napravio najveću grešku i obratio se kamatašima - priča izvor i otkriva da je Panić bio ubeđen da će ogroman novac koji je pozajmio uspeti brzo da vrati.

Toma Panić

Masanori Jošida/Alo!

Toma Panić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

- Planirao je da uđe i u treću sezonu „Zadruge“, ali to se po svemu sudeći neće desiti. Pametan čovek bi prikočio i dobro razmislio pre nego što pozove kamataše, ali Toma je u tom trenutku bio očajan. Nije mogao da zamisli dan u kom neće imati bar 200-300 evra za trošak i tada je preko prijatelja stupio u kontakt s lokalnim kriminalcem koji je pristao da mu pozajmi veliku svotu novca - kaže izvor i ističe da je problem nastao kada je Panić shvatio da neće ući u rijaliti i da od manekenstva neće uspeti da vrati novac koji je pozajmio.

- Iako je prvobitno uzeo 10.000 evra i vratio određenu deo, Toma je na svakih nekoliko nedelja uzimao po nekoliko hiljada evra uz obećanje da će novac vratiti čim potpiše ugovor za „Zadrugu“ i dobije prvu uplatu. Kako je njegov ulazak u rijaliti pomeren, kamata je išla, a njegov dug je samo rastao. Malo-pomalo, shvatio je šta je uradio i da novca više nema, pa je pomislio da će rešiti problem ako bude prestao da se javlja tim ljudima na telefon - tvrdi izvor za VIP i dodaje da je ubrzo potom bačena bomba u dvorište njegove porodične kuće.

Nadežda i Toma

M. Jošida

Nadežda i Toma, Foto: M. Jošida

- Malo je reći da je Toma bio preplašen kada je telefon počeo neprestano da mu zvoni. Nije znao šta da kaže tim ljudima jer ni sam nije znao kada će biti u mogućnosti da vrati novac. Ne samo da nije mogao da vrati 50.000 evra već nije mogao ni mnogo manju sumu, budući da je njegova devojka Nadežda trudna i da sav novac koji zarađuje troši na pripreme za dolazak bebe. Pisali su mu stravične poruke i pretili da će ga ubiti i povrediti članove njegove porodice ukoliko se ne javi. Nakon toga, bačena je bomba u dvorište njegove porodične kuće - navodi izvor koji ističe da je Panić uspeo privremeno da smiri situaciju s kamatašima.

- Kada se to desilo, Toma je shvatio da je vrag odneo šalu. Pozvao je čoveka od kog je pozajmio novac i obećao mu da će deo duga vratiti i da će do kraja godine biti isplaćeno sve što duguje. Kamataš je tada negirao da ima veze s napadom, ali Toma je znao istinu. Ta priča se zasad smirila jer Toma na sve načine pokušava da vrati novac i trudi se da redovno vraća to što je pozajmio kako zbog sebe i svoje porodice, tako i zbog Nadežde i zajedničkog deteta - završava priču izvor.