Romana Panić
Alo.rs
Romana Panić

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Romana Panić (45) se nalazi u centralnom zatvoru u Brizbejnu, gde je završila jer je uhapšena zbog krađe.

Naime, ona i njen emotivni partner Filip Mrkajić (40), inače agent za nekretnine, otputovali su u Australiju turistički, a kako su zapali u finansijske probleme, počeli su da kradu kako bi preživeli. I to pomoću posebnog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali njihove podatke i bankovne kartice. 

Kako prenose australijski mediji, njih dvoje su tokom marta i aprila postavili uređaje i kamere za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu. Pol Smit, sudija Okružnog suda, izjavio je da su Romana P. i Filip M. na taj način prikupili bankovne podatke od 35 osoba. Nakon hapšenja, oboje su priznali krivicu. Filip po 18 tačaka optužnice, a Romana po 16. Pevačica je dobila godinu dana zatvorske kazne, dok je njen partner dobio 14 meseci.

Samardžić: Iznenađen sam, veoma!

Pop pevač Željko Samardžić dobar je pevačicin prijatelj. On je bio prilično iznenađen kada smo mu saopštili šta je uradila.

- Iskren da budem, prvi put to čujem od vas. Romanu poznajem veoma dugo i znam je kao divnu koleginicu koja je u društvu uvek imala smisla za šalu. Iznenađen sam veoma i ne znam šta ju je navelo na takav čin. Poslednji put smo se sreli i slikali u jednom kafiću na Senjaku pre otprilike godinu dana - rekao je vidno potreseni Željko Samardžić za „Alo!“.

Osim što će biti u zatvoru, moraće da vrate novac koji su protivpravno prisvojili.

Takođe, kako se navodi, pevačica će posle tri meseca moći da bude puštena uslovno, za razliku od Filipa, koji tu mogućnost neće imati.

Romana

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Kako navode tamošnji mediji, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatima, pretresom stana u Spring Hilu, gde su njih dvoje odseli, pronašao je obeležene novčanice u vrednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja. Policajci su tako otkrili da je Filip najpre išao u izvidnicu do bankomata, da bi se dva dana kasnije vraćao i sa hirurškom maskom na licu postavljao uređaje za snimanje.

Romanin prijatelj:

Nisam znao da je u Australiji! Siniša Medić, Romanin najbolji prijatelj i dugogodišnji PR, kaže da ne može da dođe sebi od šoka zbog saznanja da je Panićeva završila u zatvoru.

- Ne mogu da verujem! Bukvalno ste me ostavili bez teksta! Mislim da mi je pritisak upravo skočio - rekao je za „Alo!“ poznati voditelj kada smo mu saopštili da je Romana u zatvoru.

- Nas dvoje smo se poslednji put čuli pre nekoliko meseci. Čestitao sam joj praznike, tada je bila u Italiji. Nakon toga sam joj čestitao rođendan i rekla mi je da nije u Srbiji, ali da će se uskoro vratiti i da će me zvati da se vidimo. Nisam ni znao da je u Australiji, niti šta tamo radi. U šoku sam! - ponavljao je Siniša Medić.

Sudija Smit je ocenio da je ceo postupak bio sofisticirano osmišljen i da je taj sistem Filipu i Romani omogućio da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Iako su oboje podneli žalbe na presudu, one su odbijene. 

Bila na poternici Interpola?

Kako pišu domaći mediji, MUP Republike Srpske je još u aprilu ove godine, od strane Interpola Beč, dobio zahtev za proveru podataka u vezi sa pevačicom Romanom Panić.

- Cilj provere bili su njeni lični podaci, kao i eventualna ranija povezanost s kriminalnim aktivnostima. Međutim, njen dosije je čist i nikada ranije nije evidentirana kao izvršilac bilo kojeg krivičnog dela – rekao je za “Novosti” dobro obavešten izvor.

Pročitajte još: