Danijela Pantić
printscreen/RTS
Danijela Pantić

printscreen/RTS

Danijela Pantić , Foto: printscreen/RTS

Lepa voditeljka Danijela Pantić 2013. godine rodila je sina Ignjata. Ona je odlučila da se porodi na nesvakidašanji način, u svom domu, u specijalnoj kadi namenjenoj za porođaj.

Nakon porođaja, Danijela je o tome otvoreno govorila za domaće medije:

- Porođaj u bazenu sam izabrala u poslednjem trenutku, u devetom mesecu. Na moju sreću, pojavila se dobra vila Maja Volk koja mi je rekla za Divnu Miljković, babicu koja porađa kod kuće i koja ima dosta iskustva u tome. Iako za većinu žena to zvuči kao čista egzotika ili hrabar potez, meni je porođaj u bazenu, u mom stanu, bio potpuno prirodan i normalan. To je zaista jednistveno i veoma divno iskustvo, jer gde biste se prijatnije osećali nego kod kuće, uz drage osobe koje brinu o vama. Osim babice, uz mene je bio i Nenad, moj suprug, a posle nekoliko sati pridružio nam se i pospani Ignjat. Prednost kućnog porođaja je i to što sam mogla da se opustim uz muziku i kafu, dok sam ležala u toploj vodi. Posle porođaja Ignjat i ja smo zaspali u našem krevetu - to je fantastičan osećaj koji nijedno porodilište ne bi moglo da mi priušti, zar ne? Za razliku od nas, Skandinavci, na primer, dobro znaju sve prednosti porođaja kod kuće i zato je ovakav način rođenja dece kod njih sasvim uobičajen -ispričala je tada voditeljka prenosi Puls. 

Ona je dodala i da niko osim njenog supruga i sestre nije znao za njenu odluku, pa nije razmišljala o tome kako će njena okolina reagovati na to.

- Ne znam kako bi reagovala okolina jer za moju odluku znali su samo Nenad i moja sestra Nela. Nisam želela da pričam o tome kako me drugi ne bi opterećivali sopstvenim strahovima ili sumnjama, kako to umeju i medicinski radnici. Trudnoća je lep, ali neizvestan period i smatram da trudnice treba što više zaštititi od stresa i strahova. Koda nas, čini mi se, kad god odete u bolnicu, dobijete kritiku zbog nečeg što niste uradili, a može da vam se dogodi! To mnogo optereti i zabrine ženu! Da, sigurno ću i sledeći put izabrati da se porodim kod kuće - rekla je tada Danijela.

Komentari (1)