Tamara Kalinić
Printscreen/instagram
Tamara Kalinić

Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

 Danas će u Francuskoj stupiti na snagu mere za sprečavanje širenja korona virusa, među kojima je izlazak iz kuće samo u slučaju nužde, a tom prilikom naša popularna blogerka Tamara Kalinić, koja inače živi u Parizu, pokazala je kakva je trenutna situacija tamo.

- Danas je bilo baš ludo u saobraćaju u Parizu, pa sam odlučila da prošetam i odem na lepu večeru što mi je poslednji obrok danas. Zaista sam srećna jer je ovo jedino vreme kada šetam. Sada su sve radnje ovakve... Potpuno je ludo videti potpuno prazne radnje. Nema ničega, zaista je bizarno - rekla je Tamara, a kako to izgleda pogledajte u video snimku u okviru teksta.

Podsetimo, mere koje će danas stupiti na snagu je najvio premijer Žan Kasteks, koji je kazao da će građani moći da napuštaju domove samo radi kupovine namirnica, vođenja dece u školu i posla, kao i radi odlaska u bolnicu ili apoteku.

Tamara Kalinić

Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

Takođe, moći će da izlaze radi šetnje psa, ali je to ograničeno na jedan sat i udaljenost jedan kilometar od kuće. Na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 30, a na venčanjima do šest osoba.

Uoči potpunog zatvaranja zemlje, koje stupa na snagu u 23 sata, oko Pariza su se stvorile velike gužve, a kolona vozila ljudi koji su išli van grada, prostirala se čak 700 kilometara u regionu grada, prenosi BBC.

PROČITAJTE JOŠ: