Srećko Krečar
Promo
Srećko Krečar

Promo

Srećko Krečar, Foto: Promo

Na domaćoj estradi malo je muzički obrazovanih pevača, a jedan od njih je Srećko Krečar, poznat po hitu “Pobednik”, koji je završio srednju muzičku školu, a na prijemnom za muzičku akademiju je briljirao. Pa ipak, njegovo školovanje nije prošlo bez teškoća, a razlog tome je njegova ljubav prema folk notama.

- U vreme kada sam pohađao nižu i srednju muzičku školu “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu, bilo je zabranjeno svirati narodnu muziku, jer su nadležni smatrali da se time ruše ugled i reputacija škole. Međutim, narodna muzika mi je bila u srcu, i uvek kada bih uvežbao zadati program, koristio sam vreme da sviram ono što volim - kaže Srećko, sa kojim su u muzičku školu išli i sada jedan od najpopularnijih harmonikaša Borko Radivojević, i Nikola Jezda iz Mega benda, o čemu svedoči i fotografija iz školskih dana (levo je Srećko, a desno Borko).

Srećko Krečar

Promo

Srećko Krečar, Foto: Promo

- Kad god bi nam se ukazala prilika, Borko, Jezda i ja bismo se dohvatili instrumenata i zasvirali omiljene narodne melodije. I kad god bi nas čuo neko od profesora, završili bismo kod direktora! Međutim, učili smo gradivo i nismo se odricali našeg zadovoljstva. Zanimljivo je da je, prilikom uručivanja diploma, direktor svima poželeo uspeh u daljem školovanju, a meni kroz osmeh puno sreće na estradi.

- Drago mi je da sam ispunio njegova očekivanja - sa osmehom kaže Krečar, koga uskoro očekuje snimanje spota za duetsku pesmu “Opasno me radiš”, koju je otpevao sa Andreanom Čekić.

Srećko Krečar

Promo

Srećko Krečar, Foto: Promo