Jelica Dabović
TV Prva printscreen
Jelica i Milica Dabović

Facebook

Foto: Facebook

Jelica Dabović, nekadašnja košarkašica SFRJ i SRJ, koja je, zajedno sa svojim sestrama Milicom i Anom Dabović bila žrtva teškog porodičnog nasilja, za „Alo!“ je otkrila zašto je ćutala više od 30 godina i čega se seća iz detinjstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Jelica i Milica Dabović

Youtube/ RTS Tako stoje stvari -

Foto: Youtube/ RTS

- Moje detinjstvo je obeleženo batinama. Otac me je tukao skoro svakog dana, bez razloga. Mislila sam da sam predodređena da živim u tom paklu i da je moja sudbina da budem u modricama i podlivima i da trpim tu bol. Mnogo puta sam želela da vrištim i da ispričam šta se dešava u našoj porodici, ali ko bi me čuo. Više od 30 godina štitila sam nasilnika, ali shvatila sam da moram da prestanem da ćutim. Zato sam i prvo napisala knjigu, a posle počela i da držim predavanja - ispričala je Jelica i dodala:

- Mnogo puta sam mislila da će, kada budem dobila brata i sestru, otac prestati da me tuče, ali bilo je samo još gore. Milicu je počeo da tuče čim je počela da hoda, a ja sam stalno krivila sebe jer nisam mogla da je zaštitim. Mnogo puta sam pomišljala da ga ubijem i stalno sam gledala noževe i razmišljala kako ću da ga se rešim. Noćima sam sanjala kako ga sečem na komade, da tako okončam naše muke, ali sam ipak odustala jer sam znala da će ga stići pravda - priča Jelica i kaže da ni sam kim iz svoje porodice trenutno nije u kontaktu.

Sestre Dabović

Facebook/Jelica Dabović

Sestre Dabović, Foto: Facebook/Jelica Dabović

- Milica zna da ja pričam istinu i žao mi je što ima iskrivljenu sliku o našem detinjstvu i što poriče da smo to preživele. Ona je pobegla od stvarnosti u svet silikona, ona hoće da promeni svoju spoljašnost kako bi zaboravila šta ima na duši. Nije jaka da se suoči sa batinama i udarcima koje smo preživele i zbog toga je ne osuđujem. Kada bude shvatila, biću tu za nju da joj pružim podršku. Jedino ko me razume i sa kim se čujem jeste Ana, koja je jedina pričala sa psiholozima i psihijatrima i shvatila je kroz šta sam prošla - otkriva Jelica i dodaje:

- Dugo sam mrzela sebe i nisam mogla da se pogledam u ogledalo, ali posle mnogo razgovora i terapija sa stručnim licima smogla sam snage i sada ponovo volim sebe na pravi način. Zato i držim predavanja i pričam sa ljudima koji su prošli kroz pakao koji sam doživela i ja, i želim svim srcem da im pomognem. I dalje verujem da postoji dobro u ljudima i da će ono uvek da pobedi - završava razgovor za „Alo!“ Jelica, koja će još detalja iz svog teškog života ispričati i sledeće nedelje u emisiji „Život priča“.

PROČITAJTE JOŠ:

Milica Dabović

Youtube/Domaće emisije

Milica Dabović, Foto: Youtube