Mira Škorić
Vladimir Marković
Mira Škorić

Vladimir Marković

 Foto: Vladimir Marković

Pevačica Mira Škorić održaće koncert u Centru „Sava“ 22. oktobra, a u razgovoru za VIP magazin pevačica je otkrila kako teku prireme za druženje sa beogradskom publikom.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim toga, Mira nam je otkrila i kroz kakve je izazove prolazila dok se borila sa kancerom, ali i koje važne životne lekcije su je naučila deca sa onkologije, koju otkako je pobedila bolest, redovno posećuje. Bez dlake na jeziku, Mira je objasnila zbog čega je za svaku ženu važno da nauči osnovne tehnike samoodbrane, ali i šta muškarac mora da ima da bi zadovoljio njene kriterijume.

Bliži se vaš koncert u Centru „Sava“. Da li osećate tremu ili odgovornost?

- Spremam iznenađenje za svoju publiku i za sve koji me prate, pa jedva čekam kada ću da zapevam u Centru „Sava“. Publici želim da pokažem da prave pesme vrede i da za opstanak na muzičkoj sceni nisu neophodni skandali i podmetanja. Svi se uveliko pripremamo i jedva čekam da izađem na scenu.

Mira Škorić

Vladimir Marković

Mira Škorić , Foto: Vladimir Marković

Kako vam sada izgledaju probe?

- Ima osećaj kao da se pripremam za vojnu vežbu, a ne za koncert jer probe sada traju od pet do sedam sati. Puno vežbamo i svi ulažemo punu truda da sve bude kako treba.

Ko će od kolega biti u prvim redovima?

- Oni koji budu želeli da dođu, dobrodošli su, jer nikoga još nisam zvanično pozvala.

Duže od 30 godina trajete na muzičkoj sceni, ali nikada niste poklekli pred trendovima. Da li vam je žao zbog toga?

- Poštujem sve muzičke pravce i dobra pesma je dobra pesma, bez obzira na to da li je ona u trendu ili ne. Dobra pesma će uvek opstati, a moja karijera je dokaz za to jer sam snimila i pop i rok balade, ali i ultratvrde narodnjake. 

Vaše kolege imaju običaj da kažu da mlađe pevačice liče jedna na drugu i da je retko koja uspela da se izdvoji talentom i autentičnošću. Šta vi mislite o tome?

- Muzički šou-program „Zvezde Granda“ uspeo je da iznedri dosta mladih i kvalitetnih pevačica. Meni se dopadaju Milica Pavlović i Milica Todorović, poštujem način na koji njih dve grade karijere. Međutim, u vreme kada sam ja počinjala, pevači nisu imali veliku medijsku kampanju niti podršku televizija. Ja sam morala da se borim talentom i kvalitetom, morala sam da zaslužim svoje mesto na estradi, a onda i da se održim na njemu.

Nemate dlake na jeziku, svima jasno kažete šta mislite, a nije neoubičajeno i da se posvađate s kolegama. Da li ste se nekada pokajali zbog toga?

- Nikada se nisam kajala što sam govorila ono što mislim. Naprotiv. Imam stav i uvek kažem šta mislim, pa neka košta koliko košta.

Dragana Mirković

Masanori Jošida/Alo!

Dragana Mirković, Foto: Masanori Jošida/Alo!

S nekim koleginicama i prijateljicama ste čak prestali da komunicirate. Da li postoji šansa da se pomirite?

- Ne želim da se mirim jer, za razliku od suprotnih strana, imam svoj stav i svoje ja.

Kada ste prolazili kroz najteže životne situacije, ko je od kolega bio uz vas?

- Dragana Mirković mi je prva došla u posetu bolnicu, a uz mene su bili i Ana Bekuta, Saša Popović i Lepa Brena. I to je to.

Da li ste očekivali još kolega?

- Nikoga nisam očekivala, pošto nisam bila u situaciji niti da zovem niti da objašnjavam bilo šta. Najbliži prijatelji su me živu sahranjivali, ali su se veoma za*ebali. Preživela sam pakao, ali mi je najteže što je moja porodica kroz bolest prolazila sa mnom.

Koliko su vaši najbliži trpeli?

- Pokušala sam da ih zaštitim koliko sam mogla. Lagala sam i krila koliko sam zapravo bolesna da bih zaštitila pokojnu majku, bolesnog oca i maloletnu ćerku, a na Institut za onkologiju sam odlazila kao što neko ide kod frizera. Zastrašujuće je što se epidemija karcinoma širi kao virus gripa, a najteže mi je što i najmlađi oboljevaju od te bolesti.

Deca s onkologije su vas obilazila dok ste bili u bolnici. Kakvo je to iskustvo?

- Kod mene su dolazila deca sa četvrtog sprata onkologije, a na to odeljenje su smešteni mališani uzrasta od godinu do 16 godina. Dolazili su da mi daju podršku, da me obiđu... Zbog toga, svake godine, tradicionalno, posećujem ih pred Božić, Uskrs i Novu godinu i nosim im poklone. Teške su to stvari i često mi ne bude dobro posle toga.

Mira Škorić

Ana Paunković

Mira Škorić, Foto: Ana Paunković

Ali, uprkos svemu, ne odustajete od tog običaja. Zašto?

- Ne mogu da okrenem glavu od bolesnih ljudi i kome sam mogla da pomognem, to sam i uradila. Zaista sam prošla kroz ozbiljne životne izazove. Dovoljno je da kažem da sam četiri puta operisana na onkologiji i da sam prošla bezbroj faza lečenja. Sva ta muka ne može da se poredi s užasnim osećajem kada se vratim na dečje odeljenje onkologije i mnoge mališane više ne zateknem tu. Čovek tada ne može da ostane imun i pre svake posete popijem nekoliko tableta za smirenje.

Koju lekciju ste naučili iz tog perioda?

- Kada ste najzdraviji, tada idite kod doktora. Meni se bolest desila kada sam bila u naponu snage, kada sam mogla da srušim zid. Bolest nikada nisam prihvatila i nikada je neću prihvatiti.

Mira Škorić

Nenad Vujanović/Alo!

Mira Škorić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Posvećeni ste treninzima, koliko vam to pomaže da ostanete zdravi u glavi?

- Odnedavno treniram brazilsku džiju-džicu i taj sport mi baš odgovara jer osim što sam poboljšala kondiciju, naučila sam i korisne tehnike samoodbrane. Sve više žena uči borilačke veštine, valjda da bi se branile od ludila. Moji treninzi traju po dva sata i celo telo mi je angažovano, a jedino me ne bole trepavice. Žao mi je što nisam talentovana da budem balerina ili klizačica. Ali, valjda mi nije takav temperament, volim da trčim, pogotovo noću, jer se ne bojim nikoga. E tada bih baš volela da naletim na seksualnog manijaka i da primenim sve šta sam naučila na džiju-džici (smeh).

Nedavno ste rekli da ne želite da eksponirate muškarca s kojim ste i da partnera nikada ne biste nazvali dečkom. Zašto?

- Kako ja, žena od 50 godina, mogu da imam dečka? Da li je to normalno? Muškarca s kojim sam mogu da nazovem partnerom, dedom, čikom, ali dečkom nikako. Dečko može da bude pod uslovom da je 30 godina mlađi od mene, a budući da ja nisam pedofilka, ništa ni od te priče. Ali, da se zna, moj partner ne postoji i neće ga ni biti jer su me mediji uništili (smeh).

Možda su se muškarci uplašili jer znaju da dobro gađate iz pištolja?

- To što volim streljaštvo nije ništa strašno, naprotiv, to je divan sport i nikoga ne treba da plaši.

Mira Škorić

Promo

Foto: Promo

Ponovo bih u rijaliti n Bili ste učesnik „Velikog Brata“ i „Parova“.

Da li je vreme za „Zadrugu“?

- Bila sam u „Velikom Bratu“ i nemam ništa protiv rijalitija. Velika je stvar kada dobijete medijski prostor, ali je loša stvar ako ne uspete da ga pravilno iskoristite.

Šabana niko neće zameniti!

Bili ste učesnik šou-programa TLZP. Imate li favorita u novoj sezoni?

- Željko Šašić me je oduševio kada je imitirao Šabana Šaulića i plakala sam dok sam ga gledala. Šaban nikada neće biti zaboravljen i cela ta situacija me je veoma ganula. Maska, gestikulacija... sve! Volim TLZP jer ima humanitarni karakter, ali taj šou je veoma naporan. Ja sam uništila lice maskama koje sam nosila po pet sati u toku dana, a iscrpljivali su me danonoćna vežbanja i probe.

BONUS VIDEO

Sloba Radanović na Alo žurci pre incidenta sa Kijom! Evo šta nam je sve ispričao.