Zdravko Čolić
Dejan Briza/Alo!
Zdravko Čolić

Dejan Briza/Alo!

Zdravko Čolić, Foto: Dejan Briza/Alo!

Čuveni srpski kompozitor Kornenije Kovač imao je priliku da ostvari saradnju sa brojnim poznatim imenima sa estrade, među kojima je i popularni Zdravko Čolić.

PROČITAJTE JOŠ:

Aco Pejović Saša Popović

Alo!

 

On se u jednom intervjuu za "Nedeljnik" pristeio početka karijere čuvenog pevača, a retko ko zna da je Kornelije prvo dao otkaz Čoliću, da bi kasnije od njega napravio zvezdu.

- Ja sam Zdravka Čolića prvo otpustio iz Korni grupe. Smatrao sam da on, i pored odličnog glasa, nije adekvatan pevač za tu vrstu muzike koju je svirala Korni grupa. Ali sam mu već tada rekao da je on odličan solo pevač, ali ne za bend. Zdravko se nije naljutio iako mu nije bilo prijatno. Ali sam mu ja vrlo brzo, posle petnaest dana kako se vratio iz Beograda u Sarajevo, rekao: “Čola, dođi na razgovor. Ajde da radimo pesme za tebe.”

Kornelije Kovač

Rajko Ristić/Alo!

Kornelije Kovač, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kornelije je dodao da nije slutio da će Zdravko postati tako popularan pevač.

- Čola je bio mlad dečko koji je u svemu imao uspeh. I to u svemu čega se dohvatio da radi. Znao sam da će imati uspeha, ali nisam slutio koliki će taj uspeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor pošto nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene saradnja, ide pet mojih pesma na albumu, i pet od drugih kompozitora ali i da ja učestvujem u odabiru. I to nije bio nikakav problem.