Severina
printscreen
Severina

printscreen

 Foto: printscreen

Advokatski tim Severine Kojić podneo je žalbu na presudu sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Tee Golub kojom je Severini Kojić oduzeta skrb nad 7,5 godišnjim sinom i određeno da će dječak živjeti s ocem, preduzetnikom Milanom Popovićem

Advokati su za htrvatski Jutarnji list potvrdili da su predali žalbu, a već su pre podneli zahtev za određivanje privremene mere da otac ne sme da odvede dete iz Hrvatske.

Nezvanično se saznaje kako su advokati u sredu predali žalbu Opštinskom sudu u Zagrebu, u kojoj su na dvadesetak stranica pobrojali zašto je odluka sutkinje Golub neodrživa. Između ostalog, Severinini advokati smatraju da se sud upustio u odlučivanje s kime će dete živeti a da pritom nije uzeo u obzir da dete ima pravo da zna gde će živeti, da ga upoznaju s činjenicom gde bi trebaloo da mu bude dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima deteta, dete mora pitati za mišljenje.

Po navodima branilaca, sve se to nije ispoštovalo u presudi od 28. novembra. Jedan je od argumenata u žalbi da je u donošenju te presude bitno povređen Zakon o parničnom postupku i Ustav, i da prvostepeni sud nije bio ni nezavisan ni nepristrasan kad je doneo odluku da će 7, 5 godišnji sin Milana Popovića i Severine Kojić živeti sa ocem. Nadalje, u žalbi advokati navode niz činjenica koje je, po njihovom mišljenju, prvostepeni sud pogrešno ustanovio. Nijedan član advokatskog tima Severine Kojić, osim činjenice da je predata žalba, nije želeo da govori o argumentima kojima pobijaju presudu, piše Jutarnji.

Severina

printscreen

Foto: printscreen

 

Komentari (1)

Ivana

14.12.2019 14:20

Kao staratelj deteta otac ima pravo da ga vodi i na mesec,nema ona tu sta da komandira ako Milan zeli da zivi u Srbiji!!!Odakle je on?????