Šeki Turković
YouTube/printscreen
Šeki Turković

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

- Nema ništa u Americi, tamo su tezge groblje kao i ovde, nema ništa. Došao sam u Srbiju jer sam mislio da ću se ovde ubiti od posla u julu, avgustu i septembru, malo tezgice, malo vašari. Međutim, sve je otkazano. Estrada je poginula, mi smo poginuli! Država neće da nam dotira ništa. Jadni smo mi. Ja sam ovde kao u penziji, imam 23.000 dinara. Imam 67 godina, preko 40 godina radnog staža - priča Turković i osvrće se na priče da je svojevremeno, odlazeći u Ameriku, rekao "Doviđenja, Srbijo".

- Čuo sam i ja za te priče da sam to rekao. To je pogrešna informacija, nisam to sigurno izjavio. Srbiju volim najviše na svetu, to je moja domovina, rođen sam tu i cela moja familija. Godinama sam imao turneje u Americi, imao sam radnu vizu, plaćao poreze, tako da sam imao pravo na američku penziju, sve sam po zakonu radio. Ako tamo ne plaćaš takse - nadrljao si. I dalje tamo plaćam porez i čekam da dobijem njihovu penziju, ali vraćam se u Srbiju! Ja bez nje ne mogu, volim ovaj narod i druženje s mojim prijateljima. Mikrofon u Americi nisam ostavljao, sve vreme sam pevao. Kad nije bilo tezgi i zabava, supruga i ja smo sedali u veliki kombi koji smo kupili. Sad ne. Radili smo isporuke. Amerika je takva, ako ne radiš, spakuj kofere i doviđenja. Nisam se stideo nikakvog posla tamo. Ne kradem, ne lažem, ne varam - priča Šeki, a na pitanje zašto je odlučio da se bavi baš vožnjom, odgovara:

Šeki Turković

print screen

Foto: print screen

- Zbog toga što ništa drugo ne umem da radim. I tu su mi prijatelji pomogli, uz njihovu pomoć sam se odlučio za to. Bavio sam se vožnjom godinu dana, pa sam odustao. Prevozio sam svašta, poštu, pakete, bio sam dostavljač. Ništa nije teško kad mora da se radi. Ustajao sam u zoru, palio kombi, išao za Čikago 60 milja, potrpao sve pakete. Posle se moram vraćati kući i tako stalno. Dnevno sam prelazio oko 300 milja, to je negde oko 450 kilometara. I tako tri godine bez prestanka, i supruga i ja. Posle smo imali udes, nismo mi bili krivi, pa smo odustali od toga. Vratio sam se pesmi, pa došla korona. Videćemo šta ćemo dalje.

- Kolege iz moje generacije moraju biti svesni da se ne možemo celog života baviti pevanjem. Dolaze nove, mlade snage koje predivno pevaju. Moja publika mene zna po dobrom ponašanju i hitovima. Grlo me još služi odlično, tako da ima posla, samo nas je sad korona načisto upropastila. Ne osećam se nikako. Nema posla. Najbitniji su zdravlje i sloboda. A mi nemamo slobode, ograničeno je vreme za restorane, moramo svuda nositi te maske. Sve me to nervira.

O devojkama koje postaju poznate u rijalitijima, pa odmah potom postanu "pevačice" Šeki nema povoljno mišljenje.

- To je mnogo bledo, mlaka pegla. Često gledam rijalitije, i sam sam bio na "Farmi" 2013. godine. Ali da se svi bave pevanjem, to ne ide - kaže pevač i najaljuje da bi uskoro trebalo da se pojavi i njegova nova pesma.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Mira

26.09.2020 22:56

Svi vi pevači imate široke prste pa vam je sve malo. Da nisi uplaćivali najmanje doprinose imao bi veću penziju a sada kukaš a uostalom i sam kažeš da ćeš dobiti i američku penziju pa šta hoćeš.