Saša Kapor i Nikolina Kovač
Alo!/Rajko Ristić
Saša Kapor

Promo

Saša Kapor, Foto: Promo

Jednog jutra, kako smo saznali, pevača je šokiralo saznanje da na levom oku vidi najpre crne mrlje, a već sledećeg trenutka ne vidi bukvalno ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

- Tačno je da imam glaukom oka, ili kako su mi lekari, objasnili „infarkt oka“. To je bilo strašno! Probudio sam se i nisam video ništa! Krenuo sam po lekarima i dok nismo otkrili o čemu se radi, poludeli smo od brige. Najpre sam radio CT oka, pa CT orbite oka, pa pošto je na tim snimcima, navodno, sve bilo u redu, tražili su da uradim magnetnu rezonancu glave i magnetnu rezonancu vrata. Tada je ustanovljen i veoma visok očni pritisak, što je, kako sumnjaju lekari, upravo uzrok zbog kojeg je došlo do tog gubitka vida - priča za „Alo!“ pevač. 

Nikolina Kovač i Saša Kapor

Alo/Ognjen Radošević

Nikolina Kovač i Saša Kapor, Foto: Alo/Ognjen Radošević

Sve krenulo pre sedam godina

Kako nam je Nikolina Kovač, Sašina supruga, ispričala, prve promene na Sašinom oku primetili su pre sedam godina. - Saši su pre sedam godina popucali kapilari na levom oku i ono je potpuno pocrvenelo. Međutim, osim što je izgledalo strašno, to nije uticalo na njegov vid - ispričala je Nikolina za „Alo!“. Međutim, iako je pokušavao da popravi stanje raznim kapima i veštačkim suzama, kako nam je rekla, nije uspeo da spreči ono što mu se desilo pre nekoliko meseci.

- Meni su lekari rekli da je, usled tog visokog pritiska, moglo da ode na srce, na glavu ili na oko. U mom slučaju, infarkt je otišao na levo oko. Nerv iza oka je dosta stanjen i tada su lekari konstatovali hronični glaukom.

Rekli su mi da je to neizlečivo oboljenje, nikakve operacije niti injekcije u tom slučaju nisu moguće. Imam neke kapi koje stavljam u oko svako jutro i veče, i tako će biti do kraja života. Takođe, moraću da pratim stanje i odlazim na redovne kontrole - kaže Saša Kapor za „Alo!“.

On naglašava da u njegovoj porodici nema nikog ko ima sličnih problema, te da ni sam ne zna kako je to baš njega zadesilo.

Nikolina Kovač i Saša Kapor

Alo/Ognjen Radošević

Nikolina Kovač i Saša Kapor, Foto: Alo/Ognjen Radošević

- Bogu hvala, u mojoj porodici i familiji uopšte svi odlično vide, tako da ovo nije nasledno. Prosto, verujem da su visok krvni pritisak, kao i očni doveli do ovoga - priča Kapor i kroz smeh dodaje:

- Ako ništa drugo, nabaviću onaj povez preko oka kao gusar. Misliće ljudi da je neka nova moda ili trend - našalio se na kraju na svoj račun Kapor.

 

 

Komentari (1)

Lion

14.01.2019 00:16

Sta ti je zivot?! Imas karijeru, pare, lepu zenu i decu, a onda te zadesi ovo k'o grom iz vedra neba! Borba non stop covece!