Šaban Šaulić
Rajko Ristić/Alo!
Sanela i Goca Šaulić

E-Stock/Ivan Dobričić

Sanela i Goca Šaulić, Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

PROČITAJTE JOŠ:

Mihajlo Šaulić

Alo!/Nenad Vujanović

Mihajlo Šaulić, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- Mihajlo, Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković su, istog dana kada se nesreća dogodila, otputovali za Nemačku, kako bi preuzeli Šabanovo telo, a tamo će biti sve do četvrtka, kad treba da bude završena obdukcija. Cela Šabanova porodica je duboko potresena zbog njegove tragične pogibije, te su odlučili da sin Mihajlo i ćerka Sanela preuzmu na sebe najteži zadatak. Iako se Sanela sve do odlaska u Nemačku držala hrabro i nije dozvoljavala da je emocije slome, to se ipak desilo, kada je dobila očeve stvari - priča na početku razgovora za VIP izvor blizak porodici Šaulić i objašnjava da je pevačeva ćerka doživela emotivni slom, kada je u bolnici u kojoj je Šaban preminuo dobila njegove stvari.

Goca: Pridružiću ti se da ipak ostarimo zajedno

Prijatelji, porodica i saradnici dali su čitulje u novinama Šabanu Šauliću. Poslednji pozdrav kralju narodne muzike uputila je supruga Goca, ali i celokupna Šabanova porodica. Ćerke i zetovi, sin i snaja, unuci Šabana Šaulića oprostili su se od njega stihovima njegovih najpoznatijih pesama. „Za mene si ti na dalekom putu, gde ću ti se i ja, kao mnogo puta pre, jednog dana pridružiti, da tamo negde, ipak, ostarimo zajedno. Od beskrajnog ponosa, do neizmerne boli u srcu i duši, tvoja Goca“, stoji u čitulji koju je Šabanu dala njegova supruga.

- Osim što je morala da završi svu papirologiju koja je povezana s preuzimanjem posmrtnih ostataka, Sanela je bila zadužena i da kupi odeću u kojoj će njen otac biti sahranjen. Potrudila se da za Šabana odabere najlepše odelo i ni u jednom trenutku nije dala da je emocije slome. Ali, kada je u bolnici dobila očevu staru odeću, lične stvari i sitnice koje je u trenutku smrti imao sa sobom, nije mogla da izdrži. Slomila se, srce joj je bukvalno prepuklo za Šabanom... Setila se svih lepih trenutaka iz detinjstva, svega što ju je tata naučio, svih lekcija koje joj je davao dok je odrastala. Setila se kako ju je kao devojčicu vodio na koncerte njenih omiljenih pevača, setila se koliko je bio ponosan na njenog sina Luku, svog prvog unuka... Plakala je kao kiša u bolnici i kroz suze i jecaje dozivala mrtvog oca. Satima nisu mogli da je smire, jer je to bio trenutak kada je konačno postala svesna šta se desilo i da više nikada neće videti svoga tatu nasmejanog i srećnog. Plakala je jer više nikada neće čuti njegov glas niti njegovu pesmu koju je voleo više od života - kaže naš izvor i objašnjava da Šabanova deca samo čekaju trenutak kada će biti završena obdukcija, te će se odmah nakon toga vratiti u Srbiju.

Ilda Šaulić

E-stock/Mirko Rodić

Ilda Šaulić, Foto: E-stock/Mirko Rodić

- U četvrtak bi trebalo da doktori u Nemačkoj urade obdukciju, a tada će biti poznat uzrok njegove smrti. Čim dobiju taj papir, procedura je takva da porodica mora da pripremi telo pokojnika za transport u Srbiju, a to znači da će Sanela i Mihajlo morati da okupaju i obuku oca u odelo u kojem će biti sahranjen. Imaće tih nekoliko trenutaka da se oproste od njega, jer kada jednom bude zatvoren kovčeg, više neće smeti da se otvara - kaže naš izvor i dodaje da su se u javnosti pojavile mnoge netačne informacije u vezi s pogibijom Šabana Šaulića.

- Kada se desila strašna saobraćajna nesreća, tačno je da je Šaban sam izašao iz automobila. Pisalo se da se žalio na bolove u grudima i grlu, a to je delimično tačno, jer Šaban uopšte nije mogao da govori nakon nesreće. Međutim, uspeo je da lekarima rukama pokaže na grlo i grudi, a oni su razumeli da ga tu boli. Dali su mu sredstva za umirenje, a pošto se nije budio, u bolnici su pokušali da ga reanimiraju, ali bezuspešno - ispričao je izvor za VIP i otkrio da još nije određen dan kada će Šaban biti sahranjen. 

- Ako sve bude kako treba, Šaban će biti sahranjen u petak, ako ne, onda u ponedeljak. Njegova porodica je pokrenula proceduru da Šaban bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, što će se najverovatnije i desiti. Samo se čeka odobrenje gradonačelnika Beograda, a kada bude određen datum sahrane, istog dana će biti održana i komemoracija u Skupštini grada - kaže naš izvor.

Šaban Šaulić

Nenad Vujanović/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Šabana usmrtio sin lokalnog moćnika?

Iako je od stravične saobraćajne nesreće prošlo nekoliko dana, nemački mediji još nisu objavili inicijale muškarca koji je upravljao vozilom koje se zakucalo u Šabanov automobil. Međutim, danima se spekuliše da je pijani vozač koji je usmrtio Šaulića zapravo sin lokalnog moćnika, kom je zbog mnogih prethodnih saobraćajnih prekršaja oduzeta vozačka dozvola. Inače, kako saznaejmo, sudija je u ponedeljak popodne izdao nalog za hapšenje vozača „mazde“ koja se zakucala u automobil u kom je bio Šaban Šaulić. On se trenutno nalazi u pritvoru, a tereti se za teško ubistvo u saobraćaju.

Sanela i Mihajlo videli mrtvog Šabana

Sanela i Mihajlo, ćerka i sin Šabana Šaulića, dobili su juče dozvolu da vide telo pokojnog oca. Kako VIP ekskluzivno saznaje, nešto posle 14 sati, Sanela i Mihajlo su u pratnji Zorana Mirkovića i srpskog konzula u Nemačkoj ušli u mrtvačnicu u kojoj će do obdukcije biti telo Šabana Šaulića. Ćerka i sin su se dugo zadržali u mrtvačnici, gde su se oprostili od pokojnog oca. - Šaban nije imao vidljivih povreda na telu, tako da njegova deca nisu doživela još jedan šok kada su ga videla. Saneli i Mihajlu je bilo izuzetno teško što su se od oca oprostili na taj način, ali tako je moralo biti - rekao je izvor blizak porodici Šaulić za VIP.