Šako Polumenta
Rajko Ristić/Alo!
Šako Polumenta

Alo!/Ana Paunković

Šako Polumenta, Foto: Alo!/Ana Paunković

PROČITAJTE JOŠ:

Kako izvor blizak pevaču kaže, ni sam Šako nije mogao da nasluti da će za pesmu i spot na kraju morati da iskešira kao za prosečan stan.

Šako Polumenta

Printskrin

Šako Polumenta, Foto: Printskrin

- Iako je prvobitno planirano da se spot snimi u Beogradu i Crnoj Gori, Bosanci su imali svoje zamisli. U toku sastanka sa Šakom, Buba i Džala su insistirali da spot mora da izgleda svetski, budući da su mu napisali pesmu od 15.000 evra i objasnili su mu da je pametno da uloži ogromne pare i u ekranizaciju, kako bi sve imalo smisla. Daleko od toga da su ga uslovljavali da spot snimi u njihovoj produkciji, ali su želeli da osiguraju da će sve biti kako oni zamišljaju i rade godinama. Tada je Šako, uz sugestiju bosanskih repera ,odlučio da spot snimi u Švajcarskoj, ali i da okupi snimateljsku ekipu Harisa Dubice, jednog od najskupljih bosanskih producenata - priča izvor i objašnjava kako je došlo do toga da Polumenta pukne duplo više novca nego što je planirao.

Džala Brat

Screenshoot Youtube

Džala Brat, Foto: Screenshoot Youtube

- Budući da je Šako tri decenije na estradi, nije postavljao pitanje oko visokobudžetnog spota. Prihvatio je sve sugestije i posle samo nekoliko dana, krenuo u Švajcarsku sa Dubicom i nekoliko najbližih saradnika. Sve vreme bio je u kontaktu sa Bosancima, koji su mu davali smernice i s njim razgovarali o tematici spota. Svi su bili uzbuđeni i jedva su čekali da počne snimanje. Ipak, ono što je sačekalo Šaka dan pred početak snimanja, nije bilo nimalo prijatno. Producent mu je rekao da je pripremio desetak statista, koji će doći iz Bosne, ali i da mu je na snimanju potrebno još nekoliko saradnika. Naravno, podrazumevalo se da u hotelu treba da borave o Šakovom trošku i da će on plaćati let. Tako je i bilo. Iako za Šaka niko ne može reći da je stipsa, bio je šokiran neočekivanom cifrom koju je morao da iskešira. Ni pod razno nije to planirao i zaista se neprijatno iznenadio - navodi izvor i nastavlja:

Šako Polumenta

Printskrin

Šako Polumenta, Foto: Printskrin

- Ne samo da je platio smeštaj i karte za ljude, koji su bili potrebni na snimanju, već je svakodnevno plaćao doručak, ručak i večeru za sve koji su na setu. Iako je bio besan zbog novca koji je iznenada morao da iskešira, bilo mu je žao ljudi koji su po celi dan snimali. Iako je planirano da snimanje traje tri dana, na kraju se odužilo na čitavu nedelju, pa je na kraju i spot platio koliko i pesmu. Kada je sve bilo gotovo i kada je izračunao troškove, nije mogao da dođe sebi od šoka. Opravio se tek kada je spot završen i kada je shvatio da se ipak isplatilo - zaključuje izvor za "Alo!".

Da bismo proverili tačnost informacija, pozvali smo Polumentu, ali on nije želeo preterano da komentariše basnoslovnu sumu koju je dao bosanskim reperima. 

- Istina je da sam mnogo uložio u novu pesmu i spot, ali nije mi žao. Nisam se juče ispilio, znam šta vredi i ulažem u svoju karijeru. Oduvek je bilo tako i ne sećam se da mi je za ove tri decenije ikad bilo žao da dam novac na dobru pesmu ili spot. Džala i Buba su momci na mestu, znao sam koliko košta saradnja s njima i ne kajem se. Svi koji su pogledali čuli pesmu i pogledali spot oduševljeni su i govore da sve izgleda svetski. Što se dodatnih troškova tiče, verujem da se svakom pevaču to dogodilo nebrojeno puta. Nikada ta cifra nije u okviru budžeta - zaključuje Šako.